Nederlands kampioenschap Rallycross van start!

Aanstaande zondag is het Eurocircuit in Valkenswaard het toneel voor de openingsronde van het Nederlands kampioenschap Rallycross. Ook in Nederland geen Supercars, maar de overige klassen beloven spektakel!

Supernational-
De meeste deelnemers vinden we wederom bij de Supernationals -2L. Regerend kampioen Peter van de Wege zal erop gebrand zijn om zijn titel te prolongeren maar mag daarbij stevige concurrentie uit eigen land verwachten, in de vorm van Ron Snoeck. De man uit Winterswijk wist afgelopen maand in Mettet een mooi podium te scoren en lijkt hiermee op scherp te staan voor een strijd met Vd Wege. Ook de twee amazones Mandy Kasse en Claudia Smits zijn vaste waardes in de finales en zullen zich willen mengen in de strijd om de podiumplaatsen. Uit het Belgische kamp zal de tegenstand vooral komen van mannen als Neyens, Bammens en Van Beers.

Super1600
Met 9 deelnemers op de voorlopige inschrijflijst, zal er hard gestreden moeten worden om een podiumplek te bemachtigen! Op het eerste oog lijkt het gevecht om de overwinning te gaan tussen Vingerhoets, Snoeyers en Van den Branden, maar vooral laatst genoemde weet als geen ander dat de mechaniek heel moet blijven. Van den Branden kwam afgelopen maand in Mettet niet verder dan 50 meter in de vrije training en werd gedwongen om de handdoek in de ring te gooien. De Citroen DS3-rijder zal gebrand zijn op revanche! Pascal Roumans, Yves Teelen en Joel Strackx kunnen roet in het eten gooien!

Supernationals+
Bij de Supernationals boven de 2 liter zal de overwinning zeer waarschijnlijk naar een Volvo-rijder gaan. Kristof Bex, Luc Maris en Bert Bosmans zullen onderling gaan uitmaken wie er op het hoogste schavotje mag plaatsnemen. Stephanie van Lingen heeft in het Belgische Kampioenschap al bewezen dat ze het leidende trio het vuur aan de schenen kan leggen! Daarnaast zullen ook Davy Leysen en Ludo Hermans hoge ogen willen gooien!

Om 10uur zullen de vrije trainingen van start gaan, gevolgd door de kwalificatiereeksen en de finales!

Foto: Eurocircuit/Remond Verloop