NLRX: Bex wint thriller in Valkenswaard!

Op een zonovergoten Eurocircuit in Valkenswaard werd vandaag de openingsronde van het Nederlands kampioenschap Rallycross verreden. Uiteindelijk wisten Kristof Bex, Steve Volders en Peter Vingerhoets de volle buit te pakken.

Supernationals+
In de reeksen zagen we een oppermachtige Kristof Bex. De snelle Volvo S40-rijder wist in alle kwalificatiereeksen een snelste tijd op de klokken te zetten. Ook zijn halve finale wist Bex op dominante wijze naar zijn hand te zetten. In de andere halve finale wist Luc Maris de winst op overtuigende wijze te pakken. Zodoende stonden beide kemphanen op de eerste rij van de grote finale, vergezeld door Bosmans, Vaesen, Van Lingen, Hermans, Cuynen en Jacobs.
Het was Maris die er als een haas vandoor ging bij het startsein, op de voet gevolgd door Bex en Bosmans. Het leidende duo gaf mekaar geen duimbreed toe en Bex zat 3 ronden lang op de bumper van de Volvo van Maris. In de vierde ronde sloeg het pechduiveltje toe voor Luc Maris. Een lekke linker achterband zorgt ervoor dat Maris vroegtijdig de paddock in moest sturen. Bex nam het commando over en stond de leiding niet meer af. Bert Bosmans finisht als tweede, gevolgd door Stefan Vaesen.

Super 1600
Bij de Super 1600 klasse zagen we de rentree van Peter Vingerhoets. Eerder kondigde Vingerhoets nog aan te stoppen met rallycross, maar pakte zijn helm toch weer op om aan de start te verschijnen voor de openingsronde van het NK. Niet tevergeefs; Vingerhoets zette twee keer een scratch op de tabellen en wist zich zodoende te verzekeren van pole position in de finale. In deze finale was het diezelfde Vingerhoets die meteen de leiding nam, gevolgd door een ijzersterke Pascal Roumans. De blauw/witte Fiesta was de hele dag ontketend en klokte in de tweede reeks zelfs een snelste tijd! Vingerhoets ziet als eerste het zwart/wit geblokte, gevolgd door Roumans en Marcel Snoeijers. Davy van den Branden werd tot opgave gedwongen door defecte remmen.

Supernational-
Bij de “kleine” supernationals kwam Steve Volders aan de start om zijn nieuwe krachtbron te testen. Na de problemen in Barcelona weet Volders een goede test af te werken, hij wint op overtuigende wijze de kwalificatiereeksen, zijn semi finale en uiteindelijk de finale. Achter Volders was het Glenn Cools die als tweede over de meet kwam, gevolgd door Ron Snoeck en Mandy Kasse.

Op 21 mei zal het NK Rallycross zijn weg vervolgen!

Back to top button