Wie doet wat in 2017?

Inmiddels zijn er 2 wedstrijden van het Belgische Rallycross Kampioenschap verreden en afgelopen zondag is het Nederlandse kampioenschap afgetrapt. De grote vraag is; wie doet wat in 2017? Welke plannen zijn er? Wij spraken met enkele rijders.

Jochen Coox
Rekemnaar Jochen Coox zal over twee weken aan de start verschijnen van de openingswedstrijd van het Frans Rallycross kampioenschap in Essay. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Coox en zijn Victoria nog in het BK aan de start zullen komen, vanwege een gebrek aan supercars.
We gaan dit jaar enkele wedstrijden rijden die al een hele tijd op ons verlanglijstje staan. Voor Essay hadden we een uitnodiging op zak. De Franse organisatie heeft ons uitgenodigd, we hoeven geen inschrijfgeld te betalen en we worden op handen gedragen! Daarnaast hebben we eerder deze week ingeschreven voor de EuroRX-manches in Hell (N) en Höljes (S). Het wordt afwachten of we toegelaten zullen worden. Tot slot zou ik nog graag 1 of meerdere wedstrijden rijden van de Nordic Cup. De wedstrijd in Strangnas lijkt een zekerheidje omdat ik er al een tijdje van droom om daar te rijden. Voor 2018 wil ik een volledig kampioenschap rijden en geen losse wedstrijden meer.”

Peter Vingerhoets
Door een gebrek aan tijd en motivatie was het een last minute decision om hier in Valkenswaard te starten. Een week voor de testdag heb ik besloten om toch te rijden, mede door het explosief gegroeide deelnemersveld. We focussen ons dit jaar op het NK maar we rijden ook de wedstrijden in Maasmechelen. De Peugeot 206 staat te koop, niet omdat hij per se weg moet maar verkocht is verkocht en dan zien we wel of we nog aan een nieuw project beginnen.

Marcel Snoeyers
De bedoeling is om EuroRX te rijden. We waren helaas te laat met het inschrijven voor Portugal, maar in Mettet zullen we er gewoon staan! We hebben niet als permanente rijder ingeschreven, dus de overige wedstrijden van EuroRX bekijken we per wedstrijd. Als we geen grote schades rijden dan starten we ook in de overige wedstrijden.

Mandy Kasse
Momenteel hebben we reeds ingeschreven voor EuroRX in Mettet en Lydden Hill, maar ook Buxtehude staat op de planning! Het niveau van EuroRX is dit jaar wederom erg hoog, we gaan ons beste beentje voor zetten maar ook vooral genieten! Daarnaast gaan we voor een volledig Belgisch- en Nederlands kampioenschap.

En Snoeyers en Kasse zouden voor het Euro RX wel eens een aantal keer gezelschap kunnen krijgen op of naast de circuits. Zo hebben wat de Touringcars betreft Danny De Beuckelaer en Florent Hontoir reeds interesse in de wedstrijden in Mettet, Lydden en Buxtehude.