Coox kijkt uit naar Franse ontmoeting!

Komend weekend komt Jochen Coox aan de start voor de openingsronde van het Franse Rallycross Kampioenschap. De Fransen zullen hun kampioenschap aftrappen in Essay en met maar liefst 17 supercars aan de start kan Coox zich niet beklagen over gebrek aan concurrentie!

Ik kijk enorm uit naar deze ontmoeting met de Fransen! Het niveau van dit nationale kampioenschap ligt enorm hoog en misschien is dit wel het sterkste nationale kampioenschap van Europa. Essay is, samen met Buxtehude, een van mijn favoriete circuits, ik rijd er altijd heel graag!

Over zijn kansen komend weekend is Coox nuchter: “Ik denk dat we een beetje afhankelijk zijn van het weer. Zaterdag zou het de hele dag droog blijven, maar voor zondag is er toch de nodige regen voorspeld. Ik denk dat ik op droog heel goed mee moet kunnen komen, maar in natte omstandigheden wordt de klei in Essay toch wel zeer verraderlijk en zijn de Fransen duidelijk in het voordeel. We zullen zien wat het wordt. Als je de deelnemerslijst bekijkt dat staat er toch wel veel (semi) fabrieksmateriaal aan de start. Maar goed, we gingen deze wedstrijd rijden om wat meer concurrentie te krijgen… en die gaan we krijgen!

Op zaterdag zijn van 9.45uur tot 12.15uur de vrije trainingen voorzien. Daarna volgen er nog 2 kwalificatiereeksen. Via de facebookpagina van RX-inside (klik HIER) zullen wij u het hele weekend op de hoogte houden!