MdK: “Als ik niet tevreden ben gaat de stekker er uit!”

Aanstaand weekend is het Circuit Jules Tacheny in Mettet gastheer van de vierde ronde van het Wereldkampioenschap Rallycross. Op de inschrijflijst zien we 24 ingeschreven Supercars, waaronder Michael de Keersmaecker met zijn Ford Fiesta.

Aan de vooravond van de Grote Prijs van België spraken wij met de man uit Londerzeel over zijn verwachtingen voor het weekend. Wij laten Michael aan het woord.

Afgelopen week waren we bij Trollspeed om een nieuwe motor te monteren in de Fiesta. De data die we kregen van de testbank was veelbelovend, dus kijk ik vol vertrouwen uit naar Mettet! De meeste mensen denken dat ik zomaar een semi-finale ga rijden maar zelf ben ik al content als ik mooie reeksen kan rijden en dat ik tussen de 5 en de 8 seconden van de WK-matadoren zit. Nadere analyse van de tijden in Barcelona heeft uitgewezen dat de mannen in het WK ongeveer 5 seconden sneller rijden dan wij in het EK. Als ik hierin weet te slagen in Mettet dan weet ik dat we in het EK van voren moeten zitten. Als dit niet het geval is dan ben ik heel eerlijk en dan gaat de stekker uit ons Rallycross-project. We hebben enorm veel tijd en geld in dit project gestoken, maar ik wil van voren rijden.. niks meer, niks minder. Ik heb met mijn team gesproken en ook met de mensen van Trollspeed; als Mettet tegenvalt dan gaat de stekker er uit!”

Een deel van het geld gaat dan in de sponsoring van de paardensport. Niet alleen naar Juna-Jane maar we denken er ook over om dan 2 ruiters te sponsoren die een zeer goede kans hebben om de olympische spelen te halen. Maar zover is het nog niet. Laten we afwachten wat Mettet ons brengt. Als ik na 4 reeksen rond plek 12-15 sta dan heb ik gewoon een dijk van een wedstrijd gereden! Als de weergoden ons goed gezind zijn dan is een finaleplek mogelijk, maar onder normale omstandigheden zal het nagenoeg een mission impossible worden.”

Wij van RX-inside wensen Michael veel succes! Via onze Facebookpagina (KLIK) kunt u komend weekend op de hoogte blijven van de verrichtingen van MdK!