Seizoenseinde dreigt voor Danny Luyten

Begin maart zagen we Danny Luyten aan de start met zijn fonkelnieuwe Toyota Yaris made by Nick Snoeys Motorsport. Inmiddels is er een nieuwe krachtbron in de Yaris gemonteerd en nog diverse andere verbeteringen.

Het was dus uitkijken naar de volgende wedstrijd voor Luyten maar helaas heeft het noodlot toegeslagen. Begin maart heeft Luyten een ongeval gehad met zijn racefiets. Oorspronkelijk dachten de specialisten in het ziekenhuis dat hierbij enkel de schouder ontwricht was. Na verder onderzoek constateerde men 2 breuken in de schouder van de Belg.

Het moge duidelijk zijn dat ik enorm teleurgesteld ben. Oorspronkelijk dachten de artsen dat het minder erg was, maar na een scan bleken er toch 2 breuken in mijn schouder te zitten. Afgelopen week ben ik geopereerd en het is nu herstellen. Daarna begint de revalidatie. Het gaat zeker enkele maanden duren voordat ik weer enigszins de oude ben, dus ik durf voorlopig geen enkele uitspraak te doen over wanneer ik weer achter het stuur van mijn Yaris kan kruipen. Na de nieuwe motor en de verbeteringen die we hadden doorgevoerd had ik echt het gevoel dat we de strijd aan zouden kunnen gaan met de toppers, maar helaas is het nu eerst zaak om terug fit te worden. I will be back!”, aldus Luyten.

Back to top button