MdK tevreden en bedankt zijn fans!

Op het Circuit Jules Tacheny in Mettet tekenden de grote matadoren present voor de vierde ronde van het Wereldkampioenschap Rallycross. Daar waar Mattias Ekström de eerste drie wedstrijden van het seizoen op zijn naam wist te schrijven, keek het talrijke Belgische publiek in Mettet vooral uit naar het optreden van Michael de Keersmaecker!

Voorafgaand aan het weekend was De Keersmaecker duidelijk in zijn uitspraken, het moest marcheren of hij zou de Rallycross definitief vaarwel zeggen. Na 4 kwalificatiereeksen op het Circuit Jules Tacheny in Mettet vonden we De Keersmaecker terug op een 17e plaats algemeen. Geen plek in de semi-finale, maar toch spraken wij met een tevreden MdK.

We verlaten Mettet met een 17e plaats algemeen na 4 reeksen. Ik denk dat we tevreden mogen zijn met onze prestaties dit weekend. Met name de starts verliepen uiterst positief, zo heb ik Duval en Block afgestart en ook Nitiss konden we het vuur aan de schenen leggen in de start. Eerder zei ik al dat een finaleplaats een mission impossible zou worden en niets bleek minder waar. Als je kijkt welke namen voor ons staan dan zijn dat allemaal de reguliere WK-piloten en de auto’s waar hun mee rijden zijn een stuk verder geëvolueerd. Ik hoop dat ik een beetje aan de verwachtingen van het Belgische publiek heb kunnen voldoen. Ik heb alles gegeven! Super om zo aangemoedigd te worden, bedankt allemaal hiervoor!”

We gaan de wedstrijd in Lydden Hill waarschijnlijk opofferen om de tractie van de Fiesta te verbeteren. Op de Engelse omloop komt het aan op vermogen en dat hebben wij nog steeds een stuk minder dan de WK mannen. Daarom gaan we wel aan de start verschijnen, maar we zien deze wedstrijd meer als test om zodoende met een perfecte Fiesta aan de start te komen in Hell (N), waar de volgende ronde van het Europees kampioenschap zal worden gereden. Bring it on!”