Christophe Jouet, 3 weken later!

Het is alweer bijna 3 weken geleden. De openingsmanche van het Franse Rallycross kampioenschap in Essay. Zoals we eerder hier schreven maakte de Fransman Christophe Jouet een enorme klapper in de grote finale. Toen konden we reeds berichtten dat Jouet naar omstandigheden “in orde” was.

Vandaag, enkele weken na de enorme crash, spraken onze collega’s van rallycrossfrance.com met Christophe Jouet.

Eerst en vooral, wil ik iedereen bedanken die me gesteund heeft door alle talloze berichten. Hoewel ik er nooit over getwijfeld heb, blijkt maar weer eens dat Rallycross een grote familie is. Dus nogmaals, dank aan allen!

“Na een moeilijk eerste week, kan ik zeggen dat ik aan de beterende hand ben. De dubbele breuk aan de wervels is natuurlijk pijnlijk en het was allemaal niet gemakkelijk de afgelopen weken. Inmiddels ben ik met behulp van een brace weer wat mobieler. De crash was enorm heftig, maar van de andere kant houd ik me vast aan de gedachte dat het veel erger had kunnen zijn. Ik wil er niet al te veel aan terug denken. We weten allemaal dat een ongeval kan gebeuren, dat hoort er helaas een beetje bij. Gelukkig zijn de wagens tegenwoordig enorm veilig.”

Voor nu denk ik er alleen maar aan om zo snel mogelijk weer achter het stuur te kruipen! In Faleyras zal ik nog als bezoeker langs het circuit staan, maar ik hoop in Kerlabo weer in de auto te kruipen. Het is een optimistisch doel en natuurlijk is mijn gezondheid het allerbelangrijkste, maar ik ben er alvast op gebrand om weer te strijden voor de overwinningen! 

Tekst: Rallycrossfrance.com

Back to top button