Coox verkiest Chateauroux boven Hell!

De oplettende volgers van het Rallycross-nieuws was het ongetwijfeld al opgevallen. Daar waar wij eerder aankondigden dat Jochen Coox de EuroRX wedstrijd in het Noorse Hell zou rijden, ontbreekt de Rekemnaar nu op de inschrijvingslijst van de tweede ronde van EuroRX.

Klopt. We hebben onze inschrijving voor Noorwegen geannuleerd. Eind april hebben we in Essay de openingsronde van het Franse kampioenschap gereden en ik moet zeggen dat heeft heel veel indruk op me gemaakt. Na de wedstrijd in Essay heb ik enorm veel berichtjes uit Frankrijk gehad om mij te bedanken dat we op het Circuit des Ducs gereden hadden. Daarnaast heeft zowel de organisatie, maar ook collega-rijders en fans, ons gevraagd of we meer wedstrijden in Frankrijk willen gaan rijden. We hebben dit met het team besproken en ergens moet je keuzes maken. Het was Noorwegen of nog 1 of meerdere wedstrijden in Frankrijk. De keuze is toen gevallen op Chateauroux, de derde wedstrijd van het Franse kampioenschap. Verder zullen we zien hoe onze resterende kalender er uit zal gaan zien. De inschrijving voor EuroRX in Höljes staat nog steeds, maar we moeten tot 2 weken op voorhand afwachten of we toegelaten worden. Onze verdere planning zal dan ook een beetje afhankelijk zijn of we toegelaten worden in Zweden of niet.”