Geslaagde test voor MdK in Lydden Hill!

Alhoewel het niet uit de tijden af te lezen is, spraken wij zojuist toch met een tevreden Michael de Keersmaecker. MdK verscheen afgelopen weekend aan de start voor de vijfde ronde van het WK Rallycross in het Engelse Lydden Hill. Eerder gaf MdK reeds aan dat hij deze wedstrijd zou gebruiken als test om wat wijzigingen aan het differentieel te testen.

Onder de streep ben ik tevreden met de stappen die we in Lydden Hill gemaakt hebben, ook al is dit niet aan de tijden terug te zien. De reeksen verliepen erg turbulent, waarbij ik het aan de stok had met O’Donovan. In de derde reeks kreeg ik in de start een tik op mijn wiel. Ik kon nog verder rijden maar in de laatste ronde ging het wiel een eigen leven leiden en moest ik verder op 3 wielen. Eenmaal in de paddock aangekomen zagen we schade aan de veerpoot, maar er was te weinig tijd om dit te herstellen voor de vierde reeks. We gokten erop dat de veerpoot het zou houden, maar helaas.. bij het uitkomen van de joker maakte ik een flinke sprong en toen was het einde wedstrijd…”

We kwamen hier aan de start om wat wijzigingen aan de wagen te proberen. Daarin zijn we geslaagd. We hadden wel al snel onze banden “opgerookt” door deze test, waardoor we op zondag niet meer echt konden aanvallen. Maar goed, ik weet waar we nu staan. In Noorwegen zou het een stuk beter moeten gaan. Ik ben heel eerlijk dat Noorwegen enkel geslaagd is als ik een semi-finale kan rijden! Elk ander resultaat zou voor mij een teleurstelling zijn!”, aldus Michael de Keersmaecker.