Mandy Kasse: “Mijn laatste EuroRX wedstrijd!”

In het Belgische Mettet wist ze reeds goed haar “vrouwtje” te staan tussen het Europese geweld bij de Touringcars. Nu keek Mandy Kasse uit naar haar volgende Europese uitstapje! Het strijdtoneel was het circuit in Lydden Hill, alwaar de derde ronde van het EK (voor Touringcars) werd afgewerkt.

Na 4 kwalificatiereeksen weet de Veerse een mooie negende plek te bezetten, waarmee ze zich weet te plaatsen voor de semi-finales. Daar waar het in Mettet wel nog lukte om door te stoten naar de grote finale, moet Kasse in de Engelse semi finale haar meerdere erkennen in de veel snellere wagens van haar concurrenten. Desalniettemin is Kasse tevreden met het resultaat!

Sneller gaat de Fiesta echt niet! Als je bedenkt dat de wagens van de concurrenten 100 kilo lichter zijn en ook nog eens minimaal 30 PK meer hebben, dan vind ik dat we het absoluut niet slecht gedaan hebben. Dit is het maximaal haalbare. We hebben toch wel redelijk wat schade aan de Fiesta. In de semi-finale kon ik een put onderaan de berg niet ontwijken, met als gevolg dat we heel wat schade aan het bodywork hebben en een kromme ophanging. Mogelijk is er nog meer schade, maar dat zullen we zien als we de Fiesta onder de loep nemen in de garage. Overigens denk ik wel dat dit mijn laatste wedstrijd bij EuroRX is. We hebben een boete gekregen van € 250,- en dat is toch veel geld voor een klein team. Reden voor de boete was het rijden met niet gescande banden. Het waren banden die we in Mettet gebruikt en gescand hadden en we dachten dat ze nog ingescand stonden, maar helaas…. en prompt heb je een boete. Ik begrijp dat er regels zijn, maar op deze manier is het gewoon niet meer leuk!”

Back to top button