Oliver Solberg domineert in Arvika!

Oliver Solberg, de 15-jarige zoon van Petter Solberg, heeft gisteren op indrukwekkende wijze de tweede ronde van de RallyX Nordic Cup op zijn naam weten te schrijven. In het Zweedse Arvika wist Solberg junior met de Citroen DS3, ex Petter, de finale naar zijn hand te zetten en in zijn slechts tweede Supercars wedstrijd de volle buit te pakken!

Voor de finales leken de kansen van Solberg jnr nog te slinken. De hemelsluizen gingen voor de finales open en het circuit lag er kletsnat bij! Nog niet eerder had het 15-jarige supertalent een 550PK-sterke Supercar bestuurd in natte omstandigheden. Toch weet Solberg na winst in zijn semi-finale door te stoten naar de grote finale. In deze finale mocht hij het opnemen tegen Bryntesson, Öhman, Hvaal, Dalmans en Fröshaug. Daar waar pole-sitter Bryntesson zijn start volledig mist, weet Solberg jnr goed weg te komen en de leiding te nemen. De omstandigheden waren zeer verraderlijk, maar Solberg komt geen enkel moment in gevaar voor de zege. Bryntesson weet lang te volgen maar maakte een fout bij het insturen van de joker. Dat maakt de weg vrij voor Solberg! Hij pakt op 15-jarige leeftijd een overwinning in de Supercars-klasse!

Solberg junior uit zich na afloop van de wedstrijd op zijn facebookpagina. “Wat een geweldig gevoel om hier in Arvika te winnen! Toen het voor de finales begon te regenen werd ik super nerveus, maar met hulp van Johan Kristoffersson, Tommy Rustad en mijn vader Petter heb ik deze wedstrijd naar me toe kunnen trekken. Wat een geweldig gevoel! Ik wil iedereen bedanken!

Uitslag Arvika:
1. Oliver Solberg
2. Thomas Bryntesson
3. Mats Öhman
4. Ola Fröshaug
5. Alexander Hvaal
6. Christer Dalmans

Foto: RallyX.se