Coox toegelaten voor WorldRX Höljes!

Na het enorme succes van vorig jaar in Zweden, was Jochen Coox erop gebrand om opnieuw aan de start te komen bij het grootste evenement op de Rallycross-kalender. De Zweedse manche van het Wereldkampioenschap in Höljes! Vandaag kwam het verlossende woord, Coox is toegelaten voor de derde ronde van EuroRX (7e ronde WRX).

We hebben maanden in spanning gezeten of we toegelaten zouden worden in Höljes. In het IMG-tijdperk zijn het aantal deelnemers gemaximeerd en zo moet je maar altijd afwachten of je wordt toegelaten. Voor ons, als kleiner team, is het een beetje hinken op twee gedachten. Je kunt je budget maar 1x besteden, maar van de andere kant weet je dus niet of je wordt toegelaten. Gelukkig kwam vandaag het verlossende woord! Voor ons als team is dit gewoon weer een hoogtepuntje. We gaan naar Höljes omdat het de mooiste wedstrijd op de kalender is. Vorig jaar heb ik wat ervaring op kunnen doen, dus ik hoop dit jaar weer iets beter voor de dag te komen.”

Op dit moment leggen de mensen van Trollspeed de laatste hand aan de nieuwe krachtbron voor Victoria. We zullen de wedstrijd in Chateauroux als test beschouwen om alles op punt te zetten voor Höljes. De laatste dagen heb ik ook veel vragen gekregen waarom ik niet start in Buxtehude. Ook hier geldt dat we het budget slechts 1 maal kunnen besteden en ik ben heel eerlijk dat ik liever tegen 20 Supercars in Frankrijk rijd dan tegen 3 of 4 in Buxtehude. De wedstrijd in Essay was een enorme uitdaging en ik heb hier veel van geleerd. Ik kijk dan ook alvast uit naar Chateauroux, maar nog des te meer naar Höljes. Time for some MAGIC!”