Ella Vliers, de vierde generatie Vliers in de Rallycross

Dat Rallycross een familie sport is bewijst het feit dat meerdere generaties actief zijn in de door ons geliefde sport. Bij de mini-buggy’s en RST’s zien we genoeg “kinderen van” in actie, denk hierbij bijvoorbeeld aan Colin Snoeys (zoon van Nick), Yenz Leysen (zoon van Davy) en zo zijn er nog genoeg voorbeelden te noemen.

Van het weekend werden we door Nele Custermans, mama van Ella Vliers, geattendeerd op het feit dat Ella (actief bij de mini-buggy’s) inmiddels de vierde generatie Vliers is actief in de Rallycross. Een zeldzaamheid! Mama Nele vertelt.

De overgroot opa van Ella, Henri Vliers is rond 1970 begonnen in de rallycross met zijn Ford Taunus. In 1988 is de Opa van Ella, ook genaamd Henri Vliers, begonnen met rallycross met zijn Ford Escort en is nu nog steeds actief in het VAS kampioenschap. Dan is de papa van Ella, Michael Vliers begonnen in 2012 met een Opel Corsa A. Hij is nu wel al een paar jaar niet aan de start gekomen maar we zijn nog volop bezig aan zijn auto (nu een Opel Corsa B ) om terug aan de start te krijgen hopelijk dit seizoen nog. En dan heb je Ella haar Peter Bjorn Vliers dus die in 2016 aan de start kwam met zijn Opel Corsa B. Vanaf dit seizoen zien we Ella in actie met haar Mini Buggy.

Ella in actie afgelopen weekend in Valkenswaard

“Eigenlijk zit het echt wel in de familie want Ella haar andere opa langs mama’s kant (Custermans Freddy, 4 jaar geleden overleden) heeft in het verleden ook jaren deelgenomen aan het VAS kampioenschap en de oma van Ella langs mama’s kant (Carine Custermans, begin dit jaar overleden) heeft in het verleden ook jaren deelgenomen aan de Opendeurwedstrijden. Kortom, all in the family!”

 

Back to top button
error: Content is protected !!