Moeizame comeback voor Dennis van Rijn

Begin deze maand maakte Dennis van Rijn op het Eurocircuit in Valkenswaard zijn langverwachte comeback met zijn vertrouwde Skoda Fabia. Een weekend met ups en downs voor Van Rijn. Nu, enkele weken later, spraken we Dennis en vroegen hem hoe hij terugkijkt op zijn terugkeer in de Rallycross.

Het was een warm welkom op het circuit. Van zowel organisatie als ook van een paar tegenstanders uit de toen nog Super1600 klasse. De training ging voor mijn eigen gevoel al erg lekker. Ik ging nog niet voluit, maar in vergelijking met de laatste testdag september vorig jaar, had ik al weer meer vertrouwen in de auto. Ondanks dat we wel testdagen gereden hadden, oefen je daar geen echte starts. De eerste manche merkte ik dat ik snel weg was, met de scherpte zat het dus wel goed. De eerste meters kwamen we goed mee, al verlies ik nog te veel met over schakelen. Eerste bocht was het aansluiten en kon ik aardig volgen. Maar langzaam aan verloor ik de aansluiting en kreeg ik problemen met overstuur. Ondanks de aanpassingen die we gedaan hebben aan de auto, ondervond ik ook weer onderstuur in de eerste bocht. Dit kostte veel tijd en een goede klassering.”

De derde manche verliep helemaal niet naar mijn zin. Start was wel de allerbeste van de drie en de eerste meters zat ik er goed bij. Laatste 2 ronden hadden we geen tractie meer bocht uit. Terug in paddock bleek er een defect te zijn in de aandrijving. De sper was stuk gegaan en mogelijk zorgde dit al voor de problemen in de eerdere manches. Ondanks de slechte resultaten toch een finale. Maar afgemeld daarvoor. Had geen zin om te starten omdat er toch geen kans was dat ik kon strijden met de rest. Gedurende de races baalde ik enorm. Ik had wel gedacht weer verder te gaan waar we 7 jaar geleden gestopt waren. En goed dat we niet tevreden zijn met dit resultaat, de drive om te gaan voor het best mogelijke resultaat is er dus nog. Het was een lang maar leuk weekend. Het smaakte in elk geval naar meer, dus 3 augustus willen we weer aan de start verschijnen op het Eurocircuit. Later in het jaar willen we misschien ook nog aan de start komen in Maasmechelen, maar dat zien we wel!

Back to top button
error: Content is protected !!