Idolaat van Mats Öhman

De oplettende Rallycross-fan was het misschien al opgevallen. Maar de livery op de Volvo 242 van Yorick Maeyninkcx lijkt verdacht veel op een livery die we eerder in Europa konden aanschouwen. Namelijk op de bekende kleuren van de Zweed Mats Öhman.

Eerlijk is eerlijk. Ons kwamen de kleuren van Yorick Maeyninckx wel bekend voor, maar we konden deze niet plaatsen. Tot het moment dat Yorick ons hier gisteren zelf attent op maakte. Nieuwsgierig als we zijn vroegen we Maeyninckx naar het verhaal hierachter.

Als kind stond ik vaker achter de draad in Maasmechelen, Valkenswaard en Buxtehude om naar mannen als Hunsbedt, Jernberg, Walfridson en Öhman te kijken. Toen we in Zweden naar de Rallycross gingen en in de paddock een kijkje gingen nemen bij Öhman stond ik echt versteld. Deze man, verlamd en gekluisterd aan een rolstoel, bestuurt een Rallycross-wagen! En hoe!! Vanaf dat moment heb ik tonnen respect voor hem. Toen de Volvo in een nieuw jasje gestoken moest worden, twijfelde ik geen moment. Hij moest in de Öhman-kleuren uit respect voor deze waanzinnige topper!”

De Volvo 242 van Maeyninkcx in “Öhman-look”

Ik hoop dat Mats volgende maand ook in Buxtehude komt rijden tijdens RallyX Nordic. Ik zou dolgraag zijn handtekening op mijn Volvo willen hebben en samen met hem op de foto! Laten we hopen dat hij er in Buxtehude bij is. En laten we hopen dat de FIA nog eens kijkt naar zijn casus en hem toelaat tot het EK Rallycross. Mats Öhman hoort gewoon in de Rallycross!” 

Back to top button
error: Content is protected !!