Eindelijk weer Maasmechelen!

Het heeft even geduurd, maar komend weekend is het eindelijk weer zover. Het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen ontvangt het Belgische Rallycross kampioenschap! Voordat we beginnen met voorbeschouwen, willen wij iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Zonder jullie harde werk en doorzettingsvermogen was dit niet mogelijk geweest! Een diepe buiging!

Vermoedelijk heeft elke Rallycross-liefhebber afgeteld naar aanstaand weekend. Het BK Rallycross is opnieuw te gast op het Duivelsbergcircuit. De Limburgse omloop behoort tot de favoriete circuits van menigeen. Aanstaand weekend zal spektakel daarom gegarandeerd zijn! Wij kijken met u vooruit.

Super1600 (RX3)
Op de voorlopige deelnemerslijst van de snelle voortrekkers zien we tot nu toe 8 deelnemers. De vaste namen uit het Belgische kampioenschap zoals Yenthe Putzeys, Yves Teelen en Davy van den Branden zullen ook in Opgrimbie favoriet zijn voor de overwinning. Vlak achter dit drietal zal Nick Vanalken goede zaken willen doen in zijn achtertuin. Darren Scott zal met zijn Citroen C2 de oversteek maken vanuit het Verenigde Koninkrijk om zich te meten met de Belgische top. 

Supernationals-
In deze klasse opnieuw een royaal aantal inschrijvingen op de voorlopige deelnemerslijst. Met maar liefst 16 inschrijvingen zal er opnieuw hard gereden moeten worden voor een plekje in de finale. Op het eerste oog zullen Steve Volders en Martijn Vanhove de hoogste ogen gooien voor de eindoverwinning, maar vlak namen als Ben Desender, Mandy Kasse, Jordy Putzeys en Johan Kwinten zeker niet uit! Nederlander Jorrit van Dasselaar zal voor het eerst kennismaken met het Duivelsbergcircuit.

Supernationals+
Voorbeschouwen op de grote Supernationals wordt langzaam een herhaling van zetten. De strijd op de baan zal echter alles behalve copy en paste gaan worden. Kristof Bex lijkt op voorhand torenhoog favoriet voor de eindoverwinning. Yorick Maeyninckx heeft op het Eurocircuit in Valkenswaard al vaker bewezen het tempo van Bex te kunnen pareren. Laten we hopen dat Maeyninckx ook in Maasmechelen snel zijn draai zal vinden. Nederlander Bart Bel zou op zijn beurt maar al te graag het Belgische duo van het hoogste trapje van het podium willen stoten. Verder zullen ook Davy Leysen, Ludo Triekels, Tom Geenen in een Volvo S40 en Ariane Vanlommel een mooie klassering willen neerzetten tijdens de heropening van het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen!

Naast bovenstaande klassen, zullen ook de RST’s, Rookie’s en alle buggy’s hun opwachting maken. Kortom een goed gevulde dag met Rallycross! Place to be -> Duivelsbergcircuit Maasmechelen.

 

Back to top button
error: Content is protected !!