NLRX: Twee op rij voor Steve Volders!

Op een zonovergoten Eurocircuit in Valkenswaard werd vandaag de derde ronde van het Nederlands Kampioenschap Rallycross verreden. De dagzeges gingen naar respectievelijk Steve Volders, Martijn Vanhove en Peter van de Wege.

Supernational+
Bij de Supernational +2liter leek Kristof Bex onaantastbaar. In de reeksen klokte Bex 3x de snelste tijd en ook zijn semi-finale wist hij volledig naar zijn hand te zetten. De grote finale werd door een startincident tussen Vanderheyden en Myny stilgelegd. Geluk voor Bex, die bij de eerstvolgende passage het gestrandde duo niet kon ontwijken en zijn Volvo dwars naast de wagen van Vanderheyden parkeerde. Bij de re-run was het de Escort van Volders die kopstart wist te pakken. Bex drong ronde na ronde aan op de bumper van Volders maar tevergeefs. Het spel van de joker veranderde niks in de klassering, Volders wint voor Bex en Bert Bosmans.

_SRX3586

Supernational-
In deze klasse deed Martijn Vanhove uitstekende zaken voor het kampioenschap. Vanhove wist de overwinning voor zich op te strijken, voor Coninx en Bammens. Grootste concurrent voor Vanhove in de race om de titel Marc Vleeschouwers strandde in zijn semi finale met technische problemen.

_SRX3395

Super1600
Bij de voorwielaangedreven S1600-klasse was Peter van de Wege oppermachtig. In de eerste en tweede reeks wist Van de Wege een snelste tijd op de tabellen te zetten. Enkel in de derde reeks moest Van de Wege de Yaris van Luyten voor zich dulden. In de finale was het opnieuw een one-man-show van Peter van de Wege. Geen enkel moment kwam de overwinning van Van de Wege in gevaar. De Zeeuwse Yaris kwam als eerste over de meet, gevolgd door Dennis van Rijn en Willem Veltman. Dennis van Rijn reed overigens op zijn beurt ook een sterke wedstrijd. Eerder werd Van Rijn geplaagd door slechte starts en was hierdoor veelvuldig op achtervolgen aangewezen. Vandaag schoot de Skoda goed uit de startblokken en wist Van Rijn een mooie wedstrijd te bekronen met een tweede plaats.

8T6I9508

De volgende wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Rallycross zal worden verreden op 12 juli.

Back to top button