NLRX: Fraaie gevechten op het Eurocircuit!

Het Eurocircuit in Valkenswaard was afgelopen zondag het decor van de derde ronde van het Nederlands Rallycross kampioenschap. Onder wisselende omstandigheden kwamen uiteindelijk Davy van den Branden, Danny de Beuckelaer en Steve Volders als winnaars over de streep.

Super1600
Met slechts 6 deelnemers had deze klasse het kleinste veld. De strijd was er echt niet minder om. In de reeksen was het Peter Vingerhoets die domineerde met drie keer een scratch. In de finale nam diezelfde Vingerhoets de leiding, op de voet gevolgd door Van den Branden. De Belg speelde een vroege joker en pushte daarna maximaal. Toen Vingerhoets zijn verplichte ommetje maakte, wist Van den Branden zijn wagen voorbij te steken aan de rode Peugeot. Op de finishlijn bedroeg het verschil tussen beide kemphanen amper 2 tienden van een seconde. Achter Van den Branden en Vingerhoets, waren het Roumans, Veltman, Fruru en Otzer.

DSRX5032

Supernational-
Grote pechvogel in deze categorie was Mandy Kasse. Na een mooie tweede plek in haar semi-finale moest de Fiesta voor de grote finale aan de kant blijven met motorproblemen. De finale viel ten prooi aan Danny de Beuckelaer, gevolgd door Peter van de Wege en Claudia Smits.

DSRX5140

Supernational+
Bij de “grote” supernationals keek iedereen vol verwachting uit naar de confrontatie tussen Kristof Bex en Steve Volders. In de grote finale kwam het wederom tot een nek aan nek race tussen beide heren. Het was Volders met de beste start, gevolgd door Bosmans en Bex. Door een slechte start probeerde Bex met een vroege joker zijn voordeel te behalen, maar door de vroege extra meters kwam de Volvo in het verkeer terecht en was de overwinning verkeken. Toen Vaessen, Hermans en Bosmans de joker indoken, kon Bex nog de tweede stek overnemen, maar kon hij niet meer aandringen bij Volders. Laatstgenoemde pakt als eerste het zwart/wit-geblokt, gevolgd door Bex en Bosmans.

DSRX5176

De volgende wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap rallycross zal worden verreden op 10 juli.