Rookie met ambities!

Afgelopen jaar werd hij gekroond tot “rookie of the year”. Toen kwam hij nog uit in de klasse Supernational-. Voor komend jaar heeft Nick Vanalken andere plannen! In de winterpauze werd namelijk in Oostenrijk een topwagen gekocht; de VW Polo S1600 van Christian Petrakovits! Wij spraken met de 23-jarige Belg.

Nick, vanaf 2017 de overstap naar de S1600, kun je aangeven hoe deze overstap tot stand kwam? Waarom deze klasse?
We gingen op zoek naar een nieuwe uitdaging en zodoende kwamen we uiteindelijk terecht bij de familie Petrakovits in Oostenrijk. Met deze nieuwe auto te kopen in Oostenrijk was de stap logisch om naar de Super 1600 over te gaan.

Je hebt de wagen getest in Greinbach, wat zijn je bevindingen?
Het is een zeer goede auto! De motor is heel sterk. Het is gewoon allemaal topmateriaal. Ik heb wat rondjes kunnen afwerken en het voelde gelijk goed, maar voor nu zal het eerst zaak worden om gewend te raken aan ons nieuwe wapen.

Wat zijn je plannen voor 2017?
We willen ons vooral focussen op het Belgische kampioenschap. Mogelijk dat we nog een paar Challenge wedstrijd meepikken maar dat zien we wel. Het BK heeft prioriteit!

Wat vind je van de klasse S1600 in Belgie en verwacht je je te kunnen mengen in de strijd Remans/vdBranden en co?
Ik denk dat de klasse aan het groeien is. Van den Branden en Remans zijn ervaren rijders maar er komen ook een paar nieuwkomers wat het misschien wel spannender kan maken. Ik doe mijn best om me te mengen in de strijd met de top.

Wanneer zou je seizoen geslaagd zijn?
Voor mij zou het seizoen 2017 geslaagd zijn als ik in de top 5 geraak. Daarnaast wil ik graag ervaring opdoen en niet teveel stukken aan de auto krijgen. Het blijft echter een mechanische sport! Ik kan in elk geval niet wachten om achter het stuur te kruipen van de VW Polo!

Aanstaande zaterdag zal Nick Vanalken alvast te zien zijn tijdens de testdag op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen.

Back to top button