FRX: Coox 5e in Mayenne “Mijn beste race!”

Gisteren stond dag 2 op het programma in het Franse Mayenne. Met een goed gevoel van de zaterdag kwam onze landgenoot Jochen Coox met vertrouwen aan de start. In de derde reeks leek Coox op weg naar een top tijd, totdat hij per ongeluk een dubbele joker speelde. Weg goede klassering. We zullen Jochen zelf zijn verhaal van gisteren laten doen.

De snelheid zat er afgelopen weekend goed in! De starts waren goed en Magda ging als een raket. In de derde reeks maakte ik zelf een fout door 2x te jokeren, iets wat me later zou opbreken. Door de nul-score in de derde reeks moest ik in reeks 4 aan de bak. Uiteindelijk weet ik hier een achtste tijd te klokken, wat me een veertiende plaats algemeen opleverde.”

Van op de laatste rij in de semi-finale wist ik dat ik een klein wonder nodig had. Toch kon ik me een mooie weg naar voren banen, maar op de vijfde plaats strandde ik en dus helaas geen finale. We keerden enigszins teleurgesteld terug naar de paddock waar we onze spullen al begonnen op te bergen. Op een gegeven moment kwam de organisatie ons oproepen voor de finale. Chanoine had technische problemen en kon niet starten in de finale en we mochten als eerste reserve alsnog plaats nemen in de finale! Snel werd Magda door mijn super team nog klaar gestoomd voor de finale en reed ik naar de grid.”

In de finale lukte me een geweldige start en kon ik van buitenom gelijk een paar plekken goed maken. Peu en Vigion verdwenen al snel aan de horizon maar ik had het gevoel dat ik met de mannen daarachter de strijd aan kon gaan. Met een goede joker kon ik uiteindelijk nog een plek doorstoten en weet ik als vijfde te eindigen. Echt een top resultaat tussen al dit geweld! De afgelopen jaren hebben we weinig weekenden gekend zonder problemen, maar in Mayenne liep het allemaal op rolletjes. Enkel de piloot maakte in de derde reeks een dure fout, wat ons een betere startplek in de semi finale kostte. Toch ben ik uitermate content!”

We gaan Magda nu in top conditie brengen voor onze laatste wedstrijd van het jaar in Dreux. Hopelijk kan ik daar op wat steun rekenen van Belgische supporters! Misschien wel de laatste kans om mij aan het werk te zien met de Polo! Make sure you don’t miss it.”

Back to top button
error: Content is protected !!