Van den Branden: “Met regen hadden we finale gereden…”

Dat Davy van den Branden goed uit de voeten kan in natte omstandigheden is algemeen bekend. Hij wordt tenslotte ook wel de “rainmaster” genoemd. Deze titel wist hij gisteren nogmaals te onderstrepen toen de hemelsluizen open gingen boven het Franse Kerlabo. In een uiterst sterk deelnemersveld klokte Van den Branden een ijzersterke derde tijd! We spraken zojuist met Davy en nemen jullie mee in zijn weekend.

De zaterdag was een dag van vele ups en downs, maar volgens mij gold dit voor het gros van het veld. Extreem moeilijke omstandigheden kregen we voorgeschoteld gedurende de dag. In de eerste, toen nog droge, trainingsrun konden we ons al stevig in de top 10 nestelen met een zevende plaats. Maar gedurende de tweede, natte, trainingsrun bewezen we onze kracht in de regen met een fraaie derde tijd.”

Voor de eerste reeks moesten ook regenbanden onder de Ds3 gemonteerd worden want het was nog steeds nat! Ik kon een kopstart pakken en spoelde mijn rondjes af met een schitterende derde tijd algemeen tot gevolg! De tweede reeks ging helaas een stuk minder. Op een opdrogende baan maakte ik een goede start maar ik kwam aan de buitenkant te zitten, kreeg een tik en schoof in het mulle zand… einde oefening.”

Voor de zondag hoopte ik op een volledig natte dag, maar het mocht helaas niet zo zijn. Toch gingen we er nog eens goed voor zitten want alles was nog mogelijk! In de derde en vierde reeks scoorden we respectievelijk een elfde en tiende tijd en met name in de vierde reeks had ik een heel mooi gevecht met Steve Otzer, waarbij we uiteindelijk als eerste en tweede over de meet kwamen. Na vier reeksen stonden we op een elfde plaats algemeen, waarmee we ons dus kwalificeerden voor de semi-finales!”

In de semi-finale leverden we een geweldige strijd, waarbij we uiteindelijk als vijfde over de meet kwamen. Net niet voldoende voor de grote finale. We werden nog klaar gezet als eerste reserve maar uiteindelijk bleef de DS3 in onze tent. Als we naar de tijden keken van de andere semi finale hadden wij ons wel gekwalificeerd voor de finale maar dat is racing waar je ook wat geluk bij moet hebben. Als het weekend volledig nat was geweest dan had ik die finale gehaald, daar ben ik zeker van.”

“Maar goed, we hebben ons voor de tweede keer op rij geweldig geamuseerd! Voor de 2e keer op rij hebben we ons geweldig geamuseerd en zijn we goed voor top 10 in droge omstandigheden en zelfs top 5 op een natte baan. Nu richten we onze pijlen naar de start van het BK in Valkenswaard.

Foto’s met dank aan Loic Viel // Pics-Motorsport.com

Back to top button
error: Content is protected !!