PR: Topspektakel tijdens de Benelux World Rallycross van Spa-Francorchamps

De tweede editie van de Benelux World RX van Spa-Francorchamps nadert met rasse schreden. Het evenement vindt over exact een week plaats en zal opwindend en vernieuwend zijn.

De op twee na laatste manche van het seizoen wordt het toneel van een confrontatie tussen de diverse deelnemers en dat op een piste met een jump, een banking en de Raidillon, uiteraard in alle reeksen van het kampioenschap: World RX1, RX2e, Euro RX1 en Euro RX3.

De aanwezigheid van alle series is een gelegenheid om aan te tonen dat verbrandings- en elektrische auto’s volledig complementair zijn. Het is een nieuw tijdperk voor de World RX. De RX2e, een 335 pk-sterke, 100% elektrische wagen, die in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren, is voor het eerst op het Ardense Rallycrosscircuit actief. Het Circuit van Spa-Francorchamps heeft een rol te spelen in de technologische innovatie van de motorsportwereld en bewijst zo dat het zich als speler wil positioneren in de autosport van morgen. Deze afspraak wordt de eerste volledig elektrische race op het circuit. 

Alle grote namen van de Rallycross zullen aanwezig zijn: de gebroeders Hansen, Andreas Bakkerud, Krisztián Szabó, Niclas Grönholm, Anton Marklund, Jānis Baumanis of Hervé Knapick, de Fransman, iemand die passie voor Rallycross belichaamt. 

Als kers op de taart zijn er drie Belgische piloten actief: Enzo Ide in World RX1, Guillaume de Ridder aan het stuur van zijn elektrische wagen in RX2e, en de veelbelovende jonge Kobe Pauwels in EuroRX3. De strijd zal hevig zijn tussen de toprijders, zeker nu de titelstrijd volop aan de gang is. 

Ten slotte, en ook dit is een primeur, zullen drie vrouwen de competitie in de RX2e-reeks ontdekken: Klara Andersson, Christine Giampaoli Zonca en Laia Sanz. 

Om dit echte motorsportfestival compleet te maken, zullen een Fan Zone, een Kids Zone en een DJ de toeschouwers een volledige show bieden om met vrienden of familie van te genieten. 

Het Covid Safe Ticket zal verplicht zijn voor toegang tot de site voor iedereen ouder dan 12 jaar. 

Alle info: jeugd- en volwassenentickets, timing, inschrijvingslijst en meer op sparxbenelux.com

Back to top button
error: Content is protected !!