Finale voor Steve Otzer in Dreux!

Niet alleen Davy van den Branden kwam in actie tijdens de voorlaatste ronde van het Franse Rallycross Kampioenschap. Steve Otzer vergezelde zijn merkgenoot naar het circuit Philippe Chanoine, nabij Parijs. Otzer scoorde een mooie finaleplaats in Dreux. Wij spraken met een tevreden Otzer.

“Na Mayenne is de auto volledig uit elkaar gehaald om het slijk – dat als het ware beton was geworden – weg te halen. Gelijktijdig hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om de motor en versnellingsbak te checken.

“De zon was heel het weekend van de partij in Dreux. Een opnieuw, zeer anders maar alweer machtig circuit! Een circuit waar de snelheid enorm hoog ligt met een aantal uiterst snelle passages. In de eerste manche kwam ik bij de start niet echt goed weg en moest als derde aansluiten in de eerste bocht. Met een goede jokerstrategie wist ik deze reeks te winnen en een vijfde tijd algemeen te noteren. Een vijfde tijd!! Hier waren we ontzettend blij mee! De tweede manche ging een stuk minder. Met een start vanaf de buitenzijde ging het richting de eerste bocht helemaal fout. Ik werd op m’n voorwiel geraakt met als gevolg einde oefening en heel veel schade.”

“Teamwerk zorgde ervoor dat we zondag opnieuw aan de start stonden. Maar uiteraard jammer gezien de prachtige vijfde tijd in de eerste reeks. Op zondagmorgen volgde gelijk de derde reeks. Het gevoel in de auto was niet optimaal maar toch nog een achtste tijd algemeen. In de laatste reeks had ik opnieuw het goede gevoel terug met de Citroen en wist ik dat ook om te zetten in een zevende tijd!”

“De halve finale was redelijk saai, al ben ik natuurlijk tevreden met het resultaat. Ik maakte een goede start en kon als vierde de eerste rechtse induiken. Deze plek wist ik te behouden en daarmee wisten we ons voor de finale te kwalificeren! Helemaal top!!

In de grote finale mocht ik op de laatste rij plaats nemen, op startplek acht, tussen alle Franse kleppers! Besloten om geen risico’s te nemen en achteraan het peloton mee bocht 1 in te gaan en onmiddellijk te gaan jokeren. In de volgende ronde kon ik een plaats goed maken toen die voor mij de joker speelde. Het ging echt supersnel!! Uiteindelijk komen we als zevende over de meet!”

“Geweldig om onze laatste wedstrijd in Frankrijk te kunnen afsluiten met dit prachtige resultaat! Ik wil mijn team enorm bedanken om telkens weer die ettelijke kilometers mee af leggen en steeds klaar te staan. Alleen sta je nergens! Dus via deze weg een oprechte dank je wel aan iedereen die ons helpt en ondersteunt bij dit avontuur!”

Back to top button
error: Content is protected !!