Maeyninckx wil zich melden aan de kop!

Afgelopen jaar maakte Yorick Maeyninckx furore in het Belgische Rallycross kampioenschap. Zijn snelle Volvo 242, gecombineerd met een zeer spectaculaire rijstijl zorgde er voor dat hij met enige regelmaat de toppers wist te ergeren, met als hoogtepunt een zwaar bevochten overwinning in Valkenswaard!

Wij spraken met Maeyninckx over het nieuwe seizoen.

Ik ga aan de start verschijnen met de ex-Glenn Cools Volvo 242, een wagen die we afgelopen winter hebben aangekocht. We hebben wat verbeteringen aan de Volvo doorgevoerd en komen dan ook vol vertrouwen aan de start van het nieuwe seizoen. We zullen het volledige Belgische Rallycross kampioenschap afwerken. Daarnaast zullen we in Buxtehude starten gedurende de wedstrijd voor RallyX Nordic. Als de planning het toelaat zal ik ook incidenteel in Valkenswaard starten.”

Wat zijn je ambities? Is Bex de te kloppen man? En wie schat je nog hoog in?
We willen dit jaar zo hoog mogelijk eindigen in het Belgische kampioenschap. Of Bex te kloppen is zullen we dit jaar zien. Ik ga al van kleins af aan naar de rallycross en ik heb altijd tegen Kristof (Bex) op gekeken. Om nu naast hem op de grid te staan is alleen maar kicken! Ik zal hem het vuur aan de schenen leggen, maar het zal zeker fair verlopen. En ’s avonds zitten we allemaal gezellig bij elkaar en proosten we op een mooie dag! Voor mij is plezier net zo belangrijk. Tot slot verwacht ik ook wel veel van Bart Bel met zijn nieuwe wapen.” 

“The Mean Machine”

De kalender van het Belgische kampioenschap ziet er mooi uit, met Maasmechelen terug present. Hoe kijk je hier tegenaan?
De terugkeer van Maasmechelen is super goed nieuws en dit moeten we met z’n allen koesteren. Alleen de strenge regels zijn natuurlijk niet in ons voordeel. Maar 2024 gaat vast en zeker opnieuw een top jaar worden waarin we vooral het beste willen geven van “The Mean Machine”.

 

Back to top button
error: Content is protected !!