Kevin Ulens: “De goesting is volledig terug!”

Het is alweer een tijdje geleden dat we Kevin Ulens in zijn mooie Volkswagen Golf, ex Rene Munnich, aan het werk hebben gezien. Op de achtergrond werkt Ulens echter aan een terugkeer naar de door hem zo geliefde sport. Het kriebelt weer! Wij spraken met Kevin.

Onze dochter Myla vraagt constant aan mij wanneer ik nog eens achter het stuur kruip. Met de heropening van mijn geliefde Duivelsbergcircuit in Maasmechelen was de beslissing snel genomen om de draad weer op te pakken. De planning is dan ook om dit jaar terug te keren in het Belgische kampioenschap rallycross. Het is nu sinds 2018 geleden dat we nog gereden hebben met de Golf, maar ik moet toegeven dat de goesting volledig terug is. De bedoeling is om dit jaar een paar wedstrijden te gaan rijden om er terug wat in te komen en de VW Golf weer op punt te zetten. Hopelijk kunnen we dan, goed voorbereid, volgend jaar het volledige Belgische kampioenschap rijden.”

Nog veel werk aan de Volkswagen Golf nr 51

Aan de auto gaan we mechanisch niet veel veranderen omdat deze al zeer goed was. Optisch zijn we momenteel bezig om hem zoals altijd in zeer goede staat aan de start te krijgen. Omdat we redelijk wat speling hadden op gewicht gaan we een polyester deur rechts zetten, andere carter bescherming, batterij en kijken waar we nog iets kunnen vinden om gewicht te kunnen besparen. Daarnaast moeten we alles vervangen wat niet meer voldoet, denk hierbij bijvoorbeeld aan de rolkooi.

“Ik kan niet wachten om weer te rijden”

Velen onder ons weten dat dit alles samen toch een serieuze kostenpost met zich meebrengt en dat gaan we proberen wat te verspreiden omdat we enkel afhankelijk zijn van eigen budget, geen sponsorgeld, geen inkomsten van eetdagen en dergelijke. Toch zijn we zeer gemotiveerd om zo snel mogelijk terug te kunnen meestrijden in het BK. Graag wil ik ook een woord van dank uitbrengen aan mijn helpende handen Tony Lambeets en Patrick Goffinghs. Zonder deze mensen was er geen rallycross voor mij. Hopelijk zien we mekaar snel aan de start!

Back to top button
error: Content is protected !!