Chapeau Eurocircuit in Valkenswaard!

Putzeys, Vanhove en Bex aan het feest

Een wedstrijd organiseren voor drie kampioenschappen! Het Eurocircuit in Valkenswaard deed het afgelopen weekend. Over twee dagen werd er een ronde voor het Duitse-, Belgische- en Nederlandse kampioenschap vlekkeloos afgewerkt. Dikke complimenten voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen!

We nemen u mee naar afgelopen weekend.

RX3
Er stond dit weekend geen maat op Yenthe Putzeys in zijn snelle Opel Corsa. Met drie snelste tijden gedurende de kwalificatiereeksen was het dan ook Putzeys die vanaf pole position mocht starten, met naast zich Yves Teelen die nog het beste in het spoor wist te blijven van de snelle Putzeys. Bij het startsein leek Nick Vanalken met een superstart brutaal de leiding te nemen, maar Putzeys wist zijn Corsa nog aan de binnenkant van de Per Eklund-bocht binnendoor te steken, gevolgd door Yves Teelen. Laatstgenoemde kon de druk opvoeren op de leidende Putzeys, maar de jongste van de Putzeys broers gaf geen krimp. De overwinning gaat dan ook naar Putzeys, gevolgd door Teelen. Davy van den Branden kwam op respectabele afstand binnen op plek drie en had mixed feelings bij dit resultaat. “Het lijkt alsof de anderen een flinke stap voorwaarts hebben gemaakt en dat wij stil zijn blijven staan. Uiteindelijk ben ik nog content met de derde plaats maar we moeten terug naar de tekentafel!

Een superstart van Nick Vanalken, maar Putzeys pareert

Supernationals-
De snelste tijden in de reeksen werden verdeeld tussen Peter van de Wege, Martijn Vanhove en Steve Volders. Het moge dan ook voor zich spreken dat genoemd trio zich wist te plaatsen voor de finale. De startgrid werd gecompleteerd door Jordy Putzeys, Jorrit van Dasselaar, Ben Desender, Nick Neyens en Louis de Haas. Het was Martijn Vanhove die de leiding pakte, op de voet gevolgd door Peter van de Wege en een sterk gestarte Nick Neyens. Door goed gespeelde jokers van met name Neyens, maar zeker ook van Peter van de Wege, was het nog maar de vraag of Vanhove na zijn verplichte ommetje aan de leiding zou blijven. Toen het jagende duo in de korte knie met elkaar in aanraking kwam lag de weg vrij voor Vanhove, die hierdoor vrij eenvoudig als eerste over de meet kwam. Steve Volders profiteerde eveneens van de schermutselingen voor zich en finishte als tweede. Jordy Putzeys completeerde het podium.

Vanhove op de voet gevolgd door VdWege

Supernationals+
Vrienden Kristof Bex en Yorick Maeyninckx maakten er in Valkenswaard opnieuw een spektakelstuk van. In de reeksen was het Bex die zich met twee snelste tijden wist te verzekeren van pole position in de finale, met naast zich Maeyninckx. Bart Bel, die een dubbele wedstrijd afwerkte, plaatste zich als derde voor de finale en vergezelde Bex en Maeyninckx op de eerste rij. Bij het startsein was het trio op de eerste rij nagenoeg gelijk weg, maar Bex wist zijn pole te verzilveren door als leider de eerste rechtse in te duiken, gevolgd door Maeyninckx en Bel. Het Belgische duo weet zich los te rijden van de achtervolgers. Maeyninckx volgt Bex op de voet, maar de regerend kampioen bezweek niet onder de druk. Bex wint, voor Maeyninckx en Bart Bel. Ludo Triekels en Roel Verhoeven maken de top-5 compleet.

Opnieuw spektakel tussen Bex en Maeyninckx

Overig
Bij de SuperBuggy’s trok Mark van Eyken aan het langste eind, terwijl Daan Spies zegevierde bij de MiniBuggy’s. De CrossCarJnr werd gewonnen door Antoine Nicolay. CrossCar KC Cup viel ten prooi aan Pascal Wathlet en de CrossCarSnr door Romuald Demelene.

 

Back to top button
error: Content is protected !!