Yenz Leysen, een koprol en door!

De allerjongsten in de paddock komen in actie in de Mini-Buggy klasse, waaronder ook Yenz Leysen, inderdaad het zoontje van Davy Leysen. Dat de 8-jarige Leysen junior uit het juiste hout gesneden is liet hij gisteren maar eens te meer zien.

Tijdens de start van de finale kwam Yenz in aanraking met Colin Snoeys en de mini-buggy werd gekatapulteerd. Code rood werd gegeven en vader Davy Leysen snelde naar Yenz toe. Na een snelle check-up door vader en het ambulance-personeel (en een knuffel van mama) bleek gelukkig alles in orde!

Vader en moeder snel ter plekke

Oorspronkelijk kon Yenz niet meer deelnemen aan de rerun van de finale omdat zijn mini-buggy beschadigd bleek. Toen de finale echter nogmaals verreden moest worden kreeg team Leysen de gehavende mini-buggy weer startklaar en wist Yenz alsnog een mooie zesde plaats te behalen!

Yenz Leysen in actie

Vandaag spraken we met Davy Leysen en stelden de vraag hoe het met Yenz is “the day after” en of hij niet geschrokken was.

Haha nee Yenz had zeker geen schrik, ik denk dat de schrik bij mij er meer in zat. Het eerste wat hij zei toen hij terug op zijn wielen stond was komaan terug vertrekken, ik moet een beker hebben! Hij weende uit teleurstelling dat ik zei dat de buggy kapot was.”

Yenz kreeg applaus van het publiek

“Nadien riepen ze de rerun af en hebben we op een kleine tien minuten alles wat we recht konden krijgen recht getrokken. Enkel de wielflens was nog krom. Maar met twee andere velgen en banden erop mocht hij mee vertrekken. Dacht dat gaat niet veel meer worden met die kromme flens maar hij pakte flink de zesde plaats en daarmee had Yenz alsnog zijn beker te pakken.

Back to top button
error: Content is protected !!