Emotionele overwinning voor Yenthe Putzeys

Afgelopen weekend wist Yenthe Putzeys een eerste overwinning te scoren op het Eurocircuit in Valkenswaard. Een emotionele overwinning, want de familie Putzeys had recentelijk twee sterfgevallen te betreuren. Voor wijlen Ludo en Jacques wilden Yenthe en Jordy toch aan de start verschijnen in Valkenswaard.

Na een dominante vertoning heel het weekend, waarin Yenthe alle kwalificatiereeksen op zijn naam schreef en de finale afgetekend wist te winnen, lijkt het Putzeys voor de wind te gaan. Toch moest hij er hard voor werken. Wij spraken met Yenthe.

Het was zeker geen totale controle maar ik had wel hele goede reeksen. Een goede start doet veel en daar hebben we de laatste tijd extra aan gewerkt. Die goede start had ik in de finale niet waardoor Nick (Vanalken) bijna voor mij kwam. Gelukkig kon ik net mijn lijn houden. Daarna stak Yves (Teelen) een tandje bij en zette hij mij onder druk en moest ik echt op de limiet rijden om de overwinning te kunnen behalen.

Het is de eerste keer dat ik win in Valkenswaard dus het doet me plezier dat de auto op alle circuits goed presteert. Onze familie heeft recent een zeer zware periode doorstaan die nog niet helemaal verwerkt is. We hadden dan ook extra motivatie om zo goed mogelijk te presteren en hierin zijn we geslaagd. De kers op de taart is dat ook Jordy een sterke finale reed en het podium behaalde. Via deze weg neem ik ook even het moment om ons team te bedanken voor alles wat ze voor ons doen want zonder deze toppers zijn we niets.

Back to top button
error: Content is protected !!