Magic weekend voor MdK en Jochen Coox!

Komend weekend strijkt het FIA Wereldkampioenschap Rallycross neer in het Zweedse Holjes, nabij de grens met Noorwegen. Daar waar de matadoren van het WK hun zevende ronde zullen gaan afwerken, komen de EuroRX rijders aan de start voor hun derde ronde van hun kampioenschap. Op de deelnemerslijst zien we 2 Belgen; Michael de Keersmaecker en Jochen Coox.We spraken met beide heren, die komend weekend een helse opgave voor hun kiezen zullen krijgen. Met 35 ingeschreven deelnemers zal er voor elke seconde en elke plek gevochten moeten worden om na 4 reeksen bij de beste 12 te eindigen en hiermee een plek in de semi-finales te bemachtigen.

Michael de Keersmaecker is voorzichtig in zijn voorspellingen. “Aan mijn circuit-kennis zal het in elk geval niet liggen. Ik heb hier al de nodige meters gemaakt. We hebben bij IGMAB (Ingvar Gunnarsson) nog enkele wijzigingen laten doorvoeren aan de Fiesta, dus we zullen zien hoe deze uit pakken. Na de eerste training zal ik meer kunnen zeggen, ik hoop dat het nu eens onze kant op valt.

Voor Jochen Coox wordt dit de tweede kennismaking met het mooiste circuit op de kalender. Ook Coox tempert de verwachtingen. “We hebben de wagen precies op tijd klaar gekregen voor de wedstrijd in Zweden. Helaas hebben we niet met de nieuwe Trollspeed-krachtbron kunnen testen. Op dit moment is mijn team bij Trollspeed in Zweden om Victoria op punt te zetten. Over de wedstrijd kan ik nog weinig zeggen, ik hoop alleen dat de weergoden ons gunstig gezind zullen zijn. Vorig jaar had ik 2 reeksen pech met de regen. Dit jaar probeer ik een tandje bij te steken en dan zien we wel waar het schip strandt!”

Back to top button
error: Content is protected !!