BRX: Supercars met uitsterven bedreigd?

Aanstaand weekend strijkt het Belgische Rallycross-circus wederom neer op bekend terrein. Het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen is de gastheer van de vierde ronde van het BK Rallycross. Helaas geen Supercars deze wedstrijd, zowel Jos Jansen als ook Jochen Coox zoeken hun heil in het buitenland.

Reden voor het uitwijken naar andere kampioenschappen ligt voor de hand. Beide heren zouden graag meer concurrentie zien in de koningsklasse. Jochen Coox zal naar verwachting nog enkele malen aantreden in het Franse kampioenschap en ook Jos Jansen lijkt gecharmeerd van dit kampioenschap.

Supernationals+
Kristof Bex verkeert dit seizoen in topvorm en weet de ene na de andere overwinning in de wacht te slepen. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat Bex het kampioenschap momenteel aanvoert met 57 punten. Naaste belagers zijn Luc Maris en Stefan Vaesen. Met name Luc Maris zal erop gebrand zijn om Bex van de overwinning te houden. Stephanie van Lingen en Bert Bosmans zullen het leidende trio op de voet volgen en proberen roet in het eten te gooien!

Super1600
Wellicht de spannendste klasse van het Belgische kampioenschap. De top-8 staat binnen 17 punten van elkaar. Dennis Remans heeft op dit moment de beste kaarten in handen en komt als leider in de tussenstand naar Maasmechelen. De Zutendaler mag echter stevige concurrentie verwachten van zijn landgenoten Teelen, Otzer en Vanalken. Maar ook de Noorderburen Vingerhoets en Veltman zullen hun huid duur willen verkopen! Bij Davy van den Branden en Joel Strackx is er nog genoeg werk aan de winkel. Beide heren kenden afgelopen weekend problemen met hun bolide in Valkenswaard.

Supernational-
In deze klasse is Steve Volders ongenaakbaar. In zijn Fiesta made by Gunnarsson is hij voorlopig nog ongeslagen in het Belgische kampioenschap en heeft hierdoor de leiding in de tussenstand stevig in handen met 60 punten. De Nederlanders Snoeck, Kasse en vdWege zullen hun uiterste best moeten doen om Volders van een nieuwe overwinning te houden. Uit eigen land mag Volders tegenstand verwachten van onder andere Cools, Vanhove, De Beuckelaer en Neyens. Met maar liefst 28 deelnemers op de inschrijvingslijst is deze klasse nog steeds groeiende en zal een plekje in de finales hard bevochten moeten worden!

Omstreeks 8.30uur zullen de vrije trainingen van start gaan, waarna rond 11uur de kwalificatiereeksen op gang geschoten zullen worden!

Back to top button
error: Content is protected !!