Otzer: “Genoten in Mayenne!”

Niet alleen Davy van den Branden stond aan de start in het Franse Mayenne. Ook merkgenoot Steve Otzer tekende opnieuw present voor een krachtmeting met de Franse toppers. We spraken met een enthousiaste Otzer, die helemaal verkocht was aan de Franse omloop!

Op zaterdagochtend was daar de eerste kennismaking met het Circuit Maurice Forget in Mayenne. Wauw, wat een machtig parcours! Heel moeilijk om onder de knie te krijgen, maar wat een pareltje! In de namiddag was het tijd voor de eerste manche. Dit werd uiteindelijk een solide rit waarbij ik als tweede over de meet kwam en een tiende tijd algemeen noteerde. Bij de tweede reeks lukte me een absolute kanonstart maar in het gedrang richting de eerste rechtse besloot ik om geen risico te nemen en te remmen. Uiteindelijk klokte ik wel een mooie zevende tijd algemeen!” 

Voor de zondag moesten de regenbanden onder de Citroen gemonteerd worden. Na een korte warming-up stond al snel de derde reeks op het programma. Opnieuw had ik een goede start, maar in de eerste bocht werd ik in de vangrails gedrukt, met als resultaat een kapotte fuseepen. Ik besloot een vroege joker te spelen om ook uit het gedrang te blijven. Dit bleek een goede zet want we pakten een mooie P5 algemeen in de derde reeks!

Voor de vierde reeks lag het circuit half droog/half nat. Onder deze moeilijke omstandigheden toch nog een negende tijd algemeen, met een achtste plaats na vier manches. Een schitterende semi-finale dus! In deze halve finale kon ik niet veel potten breken en kwam ik als vijfde over de meet. Ik was wel eerste reserve voor de finale, maar helaas voor ons kon iedereen aantreden. Ik ben heel tevreden met dit resultaat tussen deze kanonnen! We hebben opnieuw genoten van de organisatie, de fans en deze mooie Franse omloop! Op naar Dreux!”

Foto’s met dank aan Loic Viel.

Back to top button
error: Content is protected !!