Welkom terug Glosso!

Na bijna 30 jaar afwezigheid, veel bloed, zweet en tranen, keert het Belgische Rallycross kampioenschap dan eindelijk terug op het Glosso-circuit in Arendonk! Vooraleer we gaan voorbeschouwen op deze prachtige wedstrijd op Glosso willen we eerst onze dankbaarheid en respect uitspreken naar diegenen die jarenlang gevochten hebben om Glosso terug open te krijgen! Een diepe buiging, respect!

De afgelopen weken was er al de mogelijkheid om de nodige testrondjes af te werken op de volledige omloop. Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Komend weekend zal er officieel afgetrapt worden! Wij kijken alvast vooruit.

Super1600
Grote afwezige bij de snelle voortrekkers is Davy van den Branden. De Citroen piloot kwam met een zwaar gehavende bolide terug uit het Duitse Buxtehude en de wagen geraakt niet tijdig klaar voor de wedstrijd in Arendonk. Als kanshebber voor de eindoverwinning mag zeker Steve Otzer geschaard worden, maar Yves Teelen en Nick Vanalken zullen dit zeker proberen te verhinderen! De Toyota Yaris van Danny Luyten, uit de stal van Nick Snoeys Motorsport, komen zeker ook goed in hun ritme waardoor er kansen liggen voor een mooie eindklassering. Vul daarbij het startveld nog aan met Ben Lenaerts, Yenthe Putzeys en Bjorn Vliers en het moge duidelijk zijn dat er voor elke meter geknokt zal moeten worden!

Supernational-
Met 17 inschrijvingen op de deelnemerslijst, is dit een indrukwekkend startveld. Op voorhand lijkt Kurt Lambers favoriet voor de overwinning, maar vlak daarbij concurrenten als Martijn Vanhove, Peter vd Wege, Nick Neyens en Mandy Kasse zeker niet uit! Daarnaast zal er ook veel verwacht mogen worden van thuisrijder Dave van Beers in zijn snelle Renault Clio.

Supernational+
Ook in deze categorie een mooi deelnemersveld! Maar liefst 16 Supernationals+ zullen hun opwachting maken in Arendonk. Glenn Cools wist de laatste wedstrijd in Buxtehude te winnen, waardoor we hem niet mogen uitvlakken voor de overwinning op het Glosso-circuit. Kristof Bex kende vooral veel pech eerder dit jaar, maar Bex al er nu op gebrand zijn om orde op zaken te stellen. Ludo Hermans, Davy Leysen en Duitser Bjorn Barkhoff zullen zeker ook in de voorste regionen terug te vinden zijn. Tot slot wordt het ook uitkijken naar de rentree van Nederlander Bart Bel. De voormalig Citroen-rijder zal in Arendonk aantreden in een heuse Porsche 911 GT3!!

Vul bovenstaande aan met de deelnemers in de X-Cross cars, buggy’s en RST junior Cup en je zult overtuigd zijn, dat je deze wedstrijd niet wilt missen! Afspraak dit weekend op het Glosso-circuit in Arendonk!

Onderstaand de timing voor komende zondag:

• Vrije training: 8h30 tot 10h00
• Kwalificatie reeksen: vanaf 10h30
• Semi Finales: vanaf 15h30
• Finales: vanaf 16h00

Omslagfoto: Glossocircuit.be

Back to top button
error: Content is protected !!