Peter van de Wege: “In de toekomst Supernational+”

In 2023 werd Peter van de Wege in zijn inmiddels vertrouwde Toyota Yaris op overtuigende wijze Nederlands kampioen rallycross. Voor 2024 worden er nieuwe plannen gesmeed door de snelle Toyota-rijder. In de Zeeuwse werkplaats is een heuse Toyota GT86 in opbouw te vinden. We laten Peter aan het woord.

“Het nieuwe seizoen zal ik starten in mijn bekende Toyota Yaris, waar ik na het afgelopen seizoen enkel de olie van hoef te verversen. In de loop van het seizoen wil ik vervolgens debuteren met de nieuw opgebouwde Toyota GT86. Welke wedstrijden dat ik ga rijden is hierdoor nog niet bekend. Het gaat in elk geval geen volledig kampioenschap worden. Bijna al mijn beschikbare uren en budget zullen naar de nieuwe wagen gaan.”

De vertrouwde Yaris

“De bedoeling is dat ik opnieuw bij de Supernationals- zal gaan rijden. In eerste instantie met de Yaris, maar naderhand ook met de GT86. Maar in de toekomst zou ik heel graag bij de grote mannen mee rijden bij de Supernationals+. Ik zal dan wel overwegen om een Volvo-motor in de GT86 te plaatsen. Dit zijn echter zorgen voor later, laten we eerst maar eens kijken hoe de werken vorderen.”

Back to top button
error: Content is protected !!