Dennis van Rijn terug in actie?

Zeven jaren geleden zagen we Dennis van Rijn voor het laatst in actie in zijn Skoda Fabia. In wedstrijdverband welteverstaan want Dennis testte afgelopen jaar nog op het Eurocircuit in Valkenswaard. Dit gaf menig rallycrossfan misschien hoop op een terugkeer, maar hoe hangt de vlag er momenteel bij? Wij spraken Dennis.

We zijn zeker van plan om terug te keren op de circuits. Vorig jaar hebben we al twee testdagen gereden op het Eurocircuit en eenmaal terug in de auto heb je alweer heel snel het gevoel terug hoe gaaf rallycross is! Op een paar details na staat onze Skoda Fabia weer klaar om in actie te komen. De afgelopen jaren is er een nieuwe motor gebouwd. Gedurende de eerste testdag vorig jaar was ik niet tevreden met het koppel onderin van de nieuwe krachtbron. Dit is aangepast en afgesteld op de testbank en tijdens de tweede testdag boekten we veel vooruitgang. Met mijn eigen snelheid zat het wel goed, nog niet de tijden uit 2015, maar misschien moet ik ook geen tijden vergelijken van een testdag. Ik merk wel dat ik bij een paar bochten nog wat vertrouwen mis. En ik weet natuurlijk nog niet hoe het met mijn scherpte is bij de start. Na een dag testen mis je al snel de competitie. Met sterke tegenstanders om je heen word je gepusht het uiterste van jezelf en de auto te vragen. Dan zal het vertrouwen en de snelheid weer snel terug zijn.”

“Voor nu hoeven er enkel nog maar wat kleine dingen gedaan te worden, zoals een nieuwe voorruit, nieuwe banden etc. Een concreet moment voor de terugkeer durf ik nog niet te noemen. De afgelopen jaren hebben we vaker iets geroepen om terug in actie te komen, maar door omstandigheden is dit dan weer niet gelukt. Voor nu richten we ons op halverwege het seizoen en dan uiteraard eerst op ons eigen Eurocircuit. Onze kinderen kijken er alvast naar uit. Ze vragen al geruime tijd wanneer ik weer eens echt ga crossen. We weten niet of we ooit nog een volledig kampioenschap zullen rijden. Het vaste team is door de jaren heen gewend geraakt aan meer vrije tijd, dus dat zal puzzelen worden. Mijn licentie heb ik in elk geval voor dit jaar weer terug, dus vooralsnog lijkt een terugkeer nog weinig in de weg te staan.”

 

 

 

Back to top button
error: Content is protected !!