BK op bezoek op de Estering in Buxtehude!

Dit weekend is de Estering in het Duitse Buxtehude het decor voor de derde manche van het Belgische Kampioenschap. En een blik op de deelnemerslijst leert ons dat heel wat BK-piloten ervoor kozen de trip naar het circuit niet ver van Hamburg te maken.De klasse Supernationals onder 2000cc spant de kroon met liefst 31 inschrijvingen. Naast de reguliere deelnemers zien we de lijst aangevuld met een Deen, Ole Bech met een Peugeot 306. We zijn benieuwd welk weerwerk deze kan bieden aan tenoren als Steve Volders, Martijn Vanhove, Danny De Beuckelaer, Jef Mertens, Mandy Kasse, Dave Van Beers of Kurt Lambers. Dat zijn slechts enkele namen die behoren tot potentiele winnaars. Zo komt Steve Volders met WK-ritme naar het noorden van Duitsland nadat hij afgelopen week in het Noorse Hell nog een finale kon bereiken. En ook Mandy Kasse komt met het nodige vertrouwen dankzij haar overwinning in Nederland afgelopen week.

De klasse boven 2000cc telt 19 namen op de inschrijflijst waar zowat alle favorieten hun deelname bevestigden. Winst voor een Volvo-rijder lijkt het meest waarschijnlijk met namen als Kristof Bex, Luc Maris en Bert Bosmans.

Ook de Super1600-klasse oogt weer erg competitief waarbij Davy Van Den Branden, Dennis Remans, Marcel Snoeijers en co stevige tegenstand mogen verwachten van de Tsjech Josef Susta. De Let Rokas Baciuska is met een Skoda Fabia de grote onbekende in dit verhaal.

En daar zien we dan toch opnieuw enkele Supercars opduiken met Wil Teurlings (Volvo), Jos Jansen (Ford Focus) en de Duitser Andreas Steffen.

Uiteraard is ook het Duits kampioenschap zelf van de partij, en dat zorgt dus voor een erg ruim deelnemersveld. De moeite waard om een kijkje te gaan nemen dus.  Vanaf juli komt het BK weer in actie op het Duivelsbergcircuit na een lange “lentepauze”.

Back to top button
error: Content is protected !!