De Ridder: “Wat een weekend!”

Afgelopen weekend werd er in Canada op het circuit van Trois-Rivieres de vijfde ronde van het RX2-kampioenschap verreden. Onze landgenoot Guillaume de Ridder wist een schitterende tweede plek in de wacht te slepen! 

“Dit was de eerste keer dat ik in actie kwam buiten Europa en wat een ervaring was dat! We waren het hele weekend snel, maar het geluk was niet aan onze zijde in Q2 (regen) en Q4 (motorprobleem). Toch wist ik 3 van mijn 4 kwalificatiereeksen te winnen en dat gaf me een goede uitgangspositie voor de finales. In de semi-finale moest ik nog alles uit de kast halen nadat ik in de eerste bocht een fout maakte. In de grote finale lukte me een goede start, maar een aantal kleine fouten zorgden ervoor dat Cyril (Raymond) een gat kon trekken. Daarna concentreerde ik me erop om Tanner (Whitten) en Dan (Rooke) achter me te houden. Het was een mooi gevecht tussen ons, maar toen we klem kwamen te zitten achter Gryazin werd het toch wel even spannend. Even ging ik zij aan zij met Tanner en Dan maar gelukkig kwam ik als winnaar uit het gevecht! Geweldig om opnieuw een tweede plek te pakken, hopelijk kunnen we de volgende keer nog een plek beter!”

Back to top button
error: Content is protected !!