FRX: Coox sensationeel tweede in Lessay!

Jochen Coox heeft op het Circuit de Lessay voor een stunt weten te zorgen. In de kwalificatiereeksen zagen we al dat Coox zich thuis voelde op de Franse omloop. Met een vierde plek in de semi finale weet de Rekemnaar door te stoten naar de grote finale, alwaar Coox een schitterende tweede plaats weet te behalen!

De dag begon goed voor Coox in Lessay. Gedurende de warm-up was Coox op een vochtige baan de allersnelste. In de resterende twee reeksen van vandaag werd er twee keer een zesde tijd op de tabellen gezet, waarmee we Coox op een fantastische 5e plaats in de intermediate classification terug vonden.

Na de vierde reeks was er wel nog een “momentje” met Jonathan Pailler. Coox had in de genoemde reeks kopstart en dook als leider de eerste rechtse in. Pailler wilde van de buitenkant naar binnen snijden en kwam voor de neus van Coox te staan, waardoor de Fransman in het decor belandde.

Voor mijn gevoel kon ik er weinig aan doen. Na afloop van de reeks moest ik me melden bij de koersdirectie. Ze vonden het een race-incident maar ze benadrukten wel dat Pailler voor het kampioenschap rijdt en dat ik moest proberen om me daar niet in te mengen. Natuurlijk doe ik zulke dingen niet extra, maar dit kan nu eenmaal gebeuren bij Rallycross. Naderhand ben ik nog mijn excuses gaan aanbieden maar daar wilden ze niks van weten.”

Voor de semi-finales gingen de hemelsluizen opnieuw helemaal open en werd het circuit onder gedompeld. Met een vierde plaats weet Coox in zijn semi finale door te stoten naar de grote finale. Fabien Pailler mag de grote finale van pole position starten, met naast hem Raymond en Chicherit. Op de tweede rij waren het Maloigne en Anne. De derde rij was voor Jochen Coox, met Guillerme en Beduneau. Met de ervaringen uit Essay nog vers in het achterhoofd besloot Coox de kat uit de boom te kijken bij de start van de finale. De lichten gingen op groen en nog voor bocht 1 ging de helft van het veld in het decor. Coox pakt de derde positie en staat deze plek niet meer af! Fabien Pailler wint de wedstrijd, voor Beduneau en onze landgenoot. Later wordt Beduneau nog gediskwalificeerd vanwege duwen, waardoor Coox nog een plek opschuift en het zilver pakt.

Dit is echt ongelofelijk. Dit is te mooi om waar te zijn! Het hele weekend was gewoon perfect. We hebben geen enkel probleem gekend met de wagen, het team gaf me telkens weer een top Victoria en we hebben het geweldig afgemaakt! In Essay was er in de regen een enorme crash en dat moment spookte door mijn hoofd toen we aan de start stonden van de finale. Ik besloot om de rust te bewaren en heelhuids door bocht 1 te komen… en jawel.. het halve veld verdween voor mijn neus en ik kon zonder problemen doorstoten naar de derde plek. Dat dit uiteindelijk nog een tweede plek werd is natuurlijk alleen maar een bonus. Ik heb genoten hier in Lessay! Top organisatie, top circuit, top team en top resultaat! Chapeau!”

 

Back to top button
error: Content is protected !!