BRX: De ontknoping!

Aanstaande zondag wordt het Belgische Rallycross 2017 afgesloten op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen. Enkel bij de Supernationals- is Steve Volders al verzekerd van de titel, in de overige klassen zal dit weekend de ontknoping volgen.

Supercars
Bij de Supercars is het Jochen Coox die als leider de laatste wedstrijd mag aftrappen. Coox, die afgelopen weekend nog in het Franse Lessay in actie kwam, heeft 6 punten voorsprong op Jos Jansen en 8 punten op Wil Teurlings. Ondanks het magere startveld bij de Supercars heeft Coox toch te kennen gegeven dat hij de titel graag naar Rekem wil halen.

Supernationals+
Kristof Bex heeft de beste kaarten in handen om met de titel aan de haal te gaan. Luc Maris volgt op 8 punten achter Bex en is hiermee ook de enige die Bex nog van zijn troon kan stoten. Achter genoemd duo is de strijd om de laatste podiumplaats minstens even spannend. Bert Bosmans heeft het brons op dit moment met 52 punten in handen, echter Stephanie van Lingen volgt op slechts 1 punt. Theoretisch hebben ook nog Stefan Vaesen en Dave Cuynen kans op het laatste trapje op het podium.

Super1600
In deze klasse staat ons een echte thriller te wachten met de top-3 binnen 3 eenheden van mekaar. Davy van den Branden voert de tussenstand aan met 67 punten, echter op de voet gevolgd door Steve Otzer (66p.) en Dennis Remans (64p.). Voor genoemd drietal telt slechts 1 resultaat…. de overwinning! Diegene die aanstaande zondag als eerste over de meet komt mag zich “kampioen van België” kronen. Zelfs Yves Teelen en Nick Vanalken hebben nog een waterkansje op de titel, maar dan moet het leidende trio een complete off-day hebben. Joel Strackx, momenteel zesde in de tussenstand, lijkt kansloos voor de titel maar kan zeker nog een podiumplek bemachtigen.

Supernational-
Afgelopen wedstrijd werd Steve Volders, ondanks zijn motorpech, afgetekend kampioen in deze klasse. Volders won op overtuigende wijze de vier voorgaande wedstrijden en is hiermee niet meer te achterhalen. Achter Volders is er een mooi gevecht voor het zilver. Kurt Lambers heeft deze plek momenteel in handen met 57 punten, gevolgd door Nick Neyens (51p.) en Bart Coninx (49p.)

Dit spektakelstuk zal op zondag 8 oktober om 8.30u met de vrije trainingen op gang worden geschoten. De eerste reeks start om 10.15uur. Aan het einde van de dag zullen we weten wie zich “kampioen van België” mag noemen. Don’t miss it!

Back to top button
error: Content is protected !!