FRX: Maloigne wint Dreux, Jansen onfortuinlijk….

Afgelopen weekend werd in het Franse Dreux, nabij Parijs, de laatste ronde van het Franse Rallycross kampioenschap verreden. Oorspronkelijk hadden twee landgenoten deze wedstrijd in hun kalender aangestipt, te weten Jochen Coox en Jos Jansen. Enkel de drukker uit Hoeselt verscheen aan de start, nadat Jochen Coox noodgedwongen forfait moest geven na de motorproblemen van het laatste BK weekend in Maasmechelen.

De grote finale werd uiteindelijk een Franse aangelegenheid, waarbij Phillipe Maloigne in de Albatec Peugeot aan het langste eind trok, gevolgd door Chicherit en Cadeddu. Jos Jansen kende een ongelukkig weekend op de Franse omloop. In zowel de laatste kwalificatiereeks als ook in zijn semi finale werd Jansen geplaagd door lekke banden, vermoedelijk vanwege het couperen van de kerbstones.

De titel bij de Supercars ging naar Fabien Pailler, echter zoals wij begrepen nog onder voorbehoud. De benzine-monsters die van Pailler junior genomen zouden zijn in Pont de Ruan zouden niet conform zijn. Hiermee komt er ook een einde aan het Franse Rallycross kampioenschap 2017. Onze beide landgenoten, Coox en Jansen, hebben met volle teugen genoten van hun uitstapjes en sluiten derhalve niet uit dat zij in 2018 meer wedstrijden zullen deelnemen.

Foto met dank aan: rallycrossfrance.com / MAP / Simenel

Back to top button
error: Content is protected !!