Mini comeback voor Steven Maris!

Afgelopen weekend stond de open deur dag op het programma op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen. Voor velen de gelegenheid om eens te proeven aan Rallycross. Voor anderen wederom een unieke kans om nog wat laatste dingen te testen voor het nieuwe seizoen, alvorens de meeste wagens hun welverdiende winter checkup gaan krijgen. Steven Maris nam voor de gelegenheid plaats achter het stuur van de Volvo S40 van vader Luc.

“Ik stond al een tijdje te springen om het nieuwe speelgoed uit te testen en afgelopen weekend was het eindelijk zover! Ik startte niet enkel voor de fun, maar we wilden ook wat onderdelen testen voor het nieuwe seizoen. Alsof dat nog niet genoeg was kwam ook mijn kersverse vrouw voor haar eerste Rallycross wedstrijd aan de start! Ze had schijnbaar de kleine lettertjes van ons huwelijkscontract niet goed gelezen want ze begreep pas een week op voorhand dat ze ging rijden… lach…”

“Ik ben uitermate trots op haar, ze heeft een zuivere wedstrijd gereden en geen enkele fout gemaakt.. en dat met een achterwiel aangedreven wagen in deze moeilijke omstandigheden. Uiteindelijk heeft ze een mooie C-finale weten te behalen!

“Zelf had ik het super naar mijn in zin om nog eens in zo’n “dikke” machine te rijden. Tijdens de heats kwam ik telkens goed uit de startblokken en ik klokte drie keer een snelste tijd. In elke reeks hebben we wat nieuwe dingen geprobeerd en dat pakte telkens goed uit. Ook voor de finale brachten we nog wat wijzigingen aan, maar deze pakten niet goed uit. Ik liep tegen hetzelfde probleem aan waar pa (Luc) het hele jaar mee kampte. Lange snelle bochten zorgden voor een heel “zweverig” gevoel in het droge. Echt geen leuk gevoel! Hierbij kwam ook Thomas Weltjens nog eens grote druk uitoefenen in de finale. Hij heeft me voor de overwinning laten werken maar het was een zeer leuk gevecht! We denken te weten waar de problemen vandaan komen en gaan vol goed moed de winter in. De S40 wordt volledig gedemonteerd en opnieuw opgebouwd voor 2018!”

Of we Steven Maris zelf nog eens aan het werk gaan zien….
Hoe graag we het ook zouden willen om terug samen te rijden, maar dat is gewoon niet mogelijk! Wagens blijven evolueren en de tijd die er in kruipt om een wagen 100% in te zetten is gewoon niet te combineren met het werk. En er zijn nog andere zaken in leven dan rallycross. Pa gaat sowieso verder volgend seizoen! Hij is geen 35 meer maar vergeet niet dat hij het de jongere generatie nog steeds heel moeilijk maakt. Misschien wisselen we ooit nog eens een jaartje, we zien wel! Ik wil pa alvast bedanken voor dit super weekend, ik heb genoten!”

 

 

 

Back to top button
error: Content is protected !!