De Ridder domineert dag 1 in Zuid-Afrika!

Dit weekend vindt in Kaapstad, Zuid Afrika, de laatste ronde van het Wereldkampioenschap Rallycross plaats. Tevens is dit de zevende en ook laatste ronde van het RX2-kampioenschap. Onze landgenoot Guillaume de Ridder beleefde een uitstekende eerste dag. In zowel de eerste als ook de tweede kwalificatiereeks noteerde De Ridder de snelste tijd en gaf hiermee regerend kampioen Raymond het nakijken.

Zoals gezegd voert De Ridder de rangschikking aan na twee reeksen, gevolgd door Cyril Raymond, Andreas Backman en Dan Rooke. Morgen staan de resterende 2 reeksen op het programma, gevolgd door de finales, maar De Ridder blaakt alvast van het zelfvertrouwen.

Wat een perfecte eerste dag hier in Zuid-Afrika! Het is de beste start van het jaar. Aan het begin van het jaar heb ik me als doel gesteld om elke wedstrijd progressie te maken en ik moet zeggen dat we met name sinds Loheac een flinke stijgende lijn hebben ingezet. De eerste vrije training was het nog even zoeken naar de juiste setup, maar met hulp van mijn team hebben we de wagen naar mijn hand weten te zetten. Dit gaf me enorm veel vertrouwen! Dat ik vervolgens ook nog twee snelste tijden weet te realiseren is echt geweldig! Ik hoop dat we deze lijn morgen door kunnen trekken!”, aldus Guillaume de Ridder.

Foto’s met dank aan: Jakub Nitka #theoutsider

Back to top button
error: Content is protected !!