FRX: Aftellen naar Abbeville met Jochen Coox!

Over ruim een maand start Jochen Coox aan zijn vermoedelijk mooiste campagne uit zijn carrière, het volledige Franse Rallycross kampioenschap met moordende concurrentie! Normaliter start Coox met een achterstand aan wedstrijden in het Franse kampioenschap vanwege het ontbreken van circuit-kennis, maar in Abbeville start iedereen vanaf scratch.

Op dit moment wordt er in het Franse Abbeville de laatste hand gelegd aan de gloednieuwe omloop. In het weekend van 5 en 6 mei zal vervolgens het Franse Rallycross kampioenschap neerstrijken op het circuit in het Noorden van Frankrijk. Wij spraken alvast met Jochen Coox over zijn voorbereiding op deze wedstrijd.

Het begint nu echt te kriebelen. De eerste twee wedstrijden met Magda verliepen vrij aardig, afgezien van de technische problemen in Mettet. In de aanloop naar de openingsmanche in Abbeville willen we nog graag een uitgebreide test doen met de Volkswagen Polo. De starts gingen in Maasmechelen niet zoals ik wilde dus hier wil ik nog de nodige aandacht aan besteden. Tegenwoordig is het helaas niet makkelijk om een circuit te vinden waar je mag testen. Mogelijk wijken we uit naar Loheac, waar ook Hedström, Thoren en Marklund nog zullen testen als voorbereiding op Barcelona.”

Als ik de lay-out van het circuit bekijk dan lijkt deze omloop een beetje op het circuit in Lessay. Daar voelde ik me meteen thuis en konden we goed mee met de Franse toppers. Ik vind het moeilijk om me aan een voorspelling te wagen, maar een semi-finale zou toch zeker mogelijk moeten zijn. Voor nu wil ik me concentreren op de voorbereiding en dan zien we wel waar we staan in Abbeville! Ik heb alvast vernomen dat er heel wat support uit België zal komen, geweldig!”

Als we de voorlopige deelnemerslijst (KLIK) van Abbeville bekijken dan zien we hier al 25 supercars! Kortom, een afspraak die je niet mag missen!

 

 

 

Back to top button