ERX: MdK “Hoog tijd voor een resultaat!”

Komend weekend start op het F1-circuit in het Spaanse Barcelona het Wereldkampioenschap Rallycross. De Catalaanse omloop is tevens de opening van het Europese Rallycross Kampioenschap, met aan de start onze landgenoot Michael de Keersmaecker. 

Aan concurrentie geen gebrek voor de man uit Londerzeel. Het EK lijkt aantrekkelijker dan ooit tevoren met 26 deelnemers, aangevoerd door Europees kampioen Anton Marklund. De jonge Zweed lijkt ook in de 2018-editie van het EK de beste kaarten in handen te hebben voor de titel, maar er zijn kapers op de kust zoals bijvoorbeeld Bryntesson, Nitiss of misschien wel Hedström. Michael de Keersmaecker geeft aan dat hij uitkijkt om eindelijk een goed resultaat te rijden. Wij spraken met MdK.

Het circuit in Barcelona is wel een leuk baantje, waar ik graag rijd. Ik hoop op een goed resultaat, dat wordt hoog tijd.. niet alleen voor mijn team maar zeker ook voor mezelf. Ik denk dat we een goede voorbereiding hebben gehad en dat de Fiesta er beter bij staat dan eerdere jaren. Het is moeilijk om een voorspelling te doen, de andere teams zitten immers ook niet stil in de winter. Het zal zeker niet makkelijk zijn, maar we zullen zien!”

Voor de oplettende volgers onder ons… op de foto is te zien dat MdK een oude livery uit de kast heeft getrokken voor zijn Ford Fiesta, wordt vervolgd 😉

 

Back to top button
error: Content is protected !!