PR: Eurocircuit gastheer voor BELNED-cup, NK en BK!

Komend weekend opent het Eurocircuit in Valkenswaard haar deuren. Een indrukwekkende deelnemerslijst zal een garantie zijn voor spektakel! Met maar liefst 118 deelnemers in de verschillende klasses zal het drummen worden voor de podiumplekken. Het Brabantse circuit zal zondag het decor zijn voor een ronde van de BELNED-cup, het Belgische Rallycross kampioenschap en voor het Nederlandse kampioenschap. Wij kijken alvast met u vooruit.

Supercars
Bij de koningsklasse zien we twee deelnemers, te weten Wil Teurlings en Johnny Verkuringen. Misschien niet het spannendste affiche maar beide heren zijn aan elkaar gewaagd waardoor het moeilijk is op voorhand een favoriet aan te stippen.

S1600
Bij de snelle voortrekkers tellen we 15 inschrijvingen! Steve Otzer lijkt op dit moment zijn zaken het beste voor elkaar te hebben, maar Davy van den Branden, Dennis Remans en Yves Teelen liggen op de loer. Met Marcel Snoeyers, Pascal Roumans, Nick Vanalken, Joel Strackx en Jordy Putzeys zijn meteen nog een handvol finalekandidaten gekend. Met Sander van Hoof en Antoine van Ballegooijen zien we opnieuw beide Mini’s in actie! De deelname van Danny Luyten is nog hoogst onzeker aangezien de Toyota Yaris nog wacht op een verse krachtbron van Callaghan.

Supernationals+
Afgelopen jaar wist Kristof Bex 4 van de 5 wedstrijden op het Eurocircuit op zijn naam te schrijven. Hij lijkt daarmee torenhoog favoriet om aanstaande zondag voor de winst te gaan, al zullen Luc Maris en Steve Volders daar anders over denken. Achter dit drietal zullen Bert Bosmans, Filip Vanderheijden en Davy Leysen erop gebrand zijn om roet in het eten te gooien.

Supernationals-
Met maar liefst 33 inschrijvingen is de kleine Supernationals klasse populairder dan ooit en zal er hevig gestreden moeten worden om een finaleplek te bemachtigen. Het Nederlandse trio Van de Wege, Snoeck en Kasse mag hevige concurrentie verwachten van hun zuiderburen, aangevoerd door Martijn Vanhove, Robbe Goris en Glenn Cools. Daarnaast zal Filip Baelus zijn Volvo C30 komen testen voor zijn Europese campagne.

 

Back to top button
error: Content is protected !!