NLRX: Spektakelstuk op het Eurocircuit!

Op een zonovergoten Eurocircuit in Valkenswaard stond er vandaag heel wat op het spel. Een wedstrijd die gelijk voor 3 kampioenschappen meetelde, te weten voor de BELNED-cup, het Nederlandse kampioenschap en het Belgische Rallycross kampioenschap.

Met een deelnemersveld met 120 inschrijvingen was de dag vandaag goed gevuld in Valkenswaard! De gehele dag waren er spectaculaire wedstrijden waarbij de overwinning uiteindelijk ging naar Verkuringen, Maris, Remans en Vanhove!

Supercars
Bij de koningsklasse slechts 2 inschrijvingen. Johnny Verkuringen en Wil Teurlings maakten er echter een hele mooie strijd van in de reeksen waarbij Verkuringen telkens aan het langste eind trok! De finale werd niet verreden waardoor Verkuringen de 20 punten mag bijschrijven.

Supernationals+
Bij de grote Supernationals vielen er na de semi finales toch wel een aantal verrassingen te noteren. Zo strandden Kristof Bex, Davy Leysen en Filip Vanderheijden in hun semi-finale. Luc Maris wist alle problemen te omzeilen en schreef de finale welverdiend op zijn naam! Achter Maris kwam Stefan Vaesen op respectabele afstand als tweede over de meet, gevolgd door Steve Volders die de laatste podiumplaats wist op te eisen. Een derde plek die lang in handen was van Bert Bosmans, maar Bosmans strandde in het zicht van de haven.

Super1600
Bij de klasse Super1600 was het Nick Vanalken die als eerste over de meet wist te komen in de grote finale. Voorlopig staat de jonge Belg ook als eerste geklasseerd in de officieuze einduitslag. Vanalken heeft echter in de finale niet zijn joker gespeeld, waardoor er zeer waarschijnlijk nog een tijdstraf zal volgen. Mocht dit het geval zijn dan valt de overwinning ten deel aan Dennis Remans, gevolgd door Steve Otzer en Davy van den Branden. Peter Barnhoorn, die normaliter aan de start verschijnt bij de Supernationals, meldde zich nu in de klasse S1600 met een fraaie Citroen C2. Barnhoorn haalde gelijk de finale en scoorde daar een zesde plaats. Grootste pechvogels in deze klasse waren Yves Teelen en Pascal Roumans. Beide heren kenden pech en wisten de finale niet te halen.

Supernationals-
Met het grootste deelnemers veld moest er in de klasse Supernationals -2L gevochten worden voor elke meter. In de reeksen waren er reeds felle gevechten waarbij Glenn Cools crashte met zijn Opel Corsa. In de grote finale weet Ron Snoeck het voortouw te nemen, gevolgd door een strijdende Vanhove en Nick Neyens waarbij laatstgenoemde in het decor verdween. Vanhove speelt vroeg in de finale zijn joker en weet hiermee Snoeck te verschalken. Vanhove pakt de overwinning, gevolgd door Snoeck en Lambers.

Zo komt er een einde aan een geweldige openingswedstrijd op Nederlandse bodem! Het talrijk opgekomen publiek kreeg waar voor hun geld! Volgende afspraak is 20 mei. Deze wedstrijd telt mee voor de BELNED-cup en voor het Nederlandse Rallycross Kampioenschap!