BRX: Seizoensfinale in Maasmechelen!

In het Belgische kampioenschap rallycross zijn alle kampioenen inmiddels gekend. Steve Otzer, Martijn Vanhove en Luc Maris mogen zich kampioen van België noemen. Voor Otzer en Vanhove geldt ditzelfde voor de titel in de BELNED-cup. Bij de grote Supernationals zal de laatste wedstrijd komend weekend uitwijzen wie zich BELNED-kampioen mag noemen. De strijd zal gaan tussen Kristof Bex en Luc Maris.

Supernationals+
In het seizoen 2018 gingen tot op heden alle overwinningen naar respectievelijk Maris, Bex en Volders. Het moge voor de hand liggen dat de strijd voor de podiumplekken aanstaand weekend opnieuw tussen dit drietal zal gaan. Mocht het leidende trio steken laten vallen dan zullen namen als Bosmans, Meeusen en Vaesen er als de kippen bij zijn.

Super1600
We lijken in herhaling te vallen, maar Steve Otzer zal opnieuw de te kloppen man zijn op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen. Davy vd Branden lijkt dit jaar een abonnement te hebben op het zilver, maar de C2-piloot zal er alles aan gelegen zijn om het seizoen in stijl af te sluiten met een overwinning! Nick Vanalken kwam gedurende de vorige wedstrijd al goed voor de dag, dus mogelijk kan ook Quick Nick zich mengen in de strijd om de overwinning.

Supernationals-
Martijn Vanhove zal als kersvers Belgisch- en BELNED-kampioen zijn uitstekende vorm willen bevestigen. Van Noorderbuur Ron Snoeck hoeft Vanhove geen concurrentie te verwachten. De man uit Winterswijk besloot vorige week om forfait te geven voor de seizoensfinale om alvast aan de winterwerken te kunnen starten. Kurt Lambers en Bart Coninx mogen onderling uitmaken wie het zilver en brons in het kampioenschap mag opeisen. Filip Wojtowicz, Mandy Kasse en Nick Neyens zullen eveneens gebrand zijn om hun seizoen goed af te sluiten.

De timing voor aanstaande is als volgt, zorg dat je geen minuut van het spektakel mist!

Zondag 7 oktober 2018
07.30 u – 09.00 u Administratieve controle
07.35 u – 09.30 u Technische controles
08.30u – 09.45 u Vrije trainingen
09.35 u Eerste vergadering sportcommissie
10.00 u Briefing piloten
10.15 u Start eerste reeks + tweede reeks
13.30 u Start derde reeks
15.00 u Start Q-Finales, semi Finals, Finales

Back to top button
error: Content is protected !!