BRX: Bex, Lambers en VdBranden winnen afsluiter in Maasmechelen!

Het eerste weekend in oktober staat traditiegetrouw in het teken van de afsluiting van het Belgische Rallycross kampioenschap op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen. De kampioenen in de diverse klassen werden eerder dit jaar al gekroond, te weten Luc Maris, Steve Otzer en Martijn Vanhove.

Van de eerder genoemde kampioenen wist gisteren niemand de seizoensafsluiter in Maasmechelen te winnen. De overwinningen gingen respectievelijk naar Bex, VdBranden en Lambers.

Supernationals+
Opnieuw maakten het Volvo duo Bex en Maris er een geweldige show van. Deze keer was het Kristof Bex die als eerste de meet aantikte, waarmee hij zich kroonde tot BELNED-kampioen van 2018! Achter beide kemphanen weet Bert Bosmans als derde te eindigen. Steve Volders moest zijn Ford Fiesta vroegtijdig aan de kant zetten met technische problemen.

Super1600
Steve Otzer was dit seizoen nog ongeslagen op de Limburgse omloop. Tot grote vreugde van Davy vd Branden wist de uittredend kampioen de hegemonie van Otzer te doorbreken. Van den Branden wint de slotwedstrijd en zal met een positief gevoel de winter tegemoet gaan. Kersvers kampioen Otzer weet als tweede te eindigen voor Yves Teelen. Joel Strackx en Peter Barnhoorn finishen respectievelijk vierde en vijfde.

Supernational-
Daar waar Martijn Vanhove de laatste drie ontmoetingen op het Duivelsbergcircuit naar zijn hand wist te zetten, moest de BMW-rijder gisteren vroegtijdig langs de lijn toekijken. Vanhove strandde na de nodige schermutselingen in de semi-finale. Dat maakte de weg vrij voor Kurt Lambers die zodoende de laatste wedstrijd van het seizoen als overwinnaar kon afsluiten. Filip Wojtowicz maakte het Lambers in de finale nog lastig maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats. Bart Coninx completeerde het podium van de laatste wedstrijd.

Zeker ook noemenswaardig is het feit dat Johnny Verkuringen gisteren aan de start verscheen met zijn Subaru Impreza Supercar. In de finale reed de gele Subaru solo zijn rondjes. Laten we hopen dat er in de toekomst weer enkele Supercars de weg naar België en Nederland weten te vinden!

Hiermee komt er een einde aan de nationale kampioenschappen en aan de BELNED-cup. We willen alle kampioenen feliciteren en wensen iedereen veel succes met de winterwerken!

 

Back to top button
error: Content is protected !!