Het laatste kunststukje van Jochen Coox?

Het is een tijdje stil geweest rondom Jochen Coox. Afgelopen jaar werd zijn Volkswagen Polo, aka “Magda” verkocht aan Peter Hedström en was het lang stil vanuit het Rekemse. Wij spraken de afgelopen tijd veel met de garagehouder en willen via deze weg een update geven in de toekomstplannen van Coox. Beter gezegd, we laten Jochen zelf aan het woord.

Wat een ellende met die corona he. En geen wagen in de werkplaats… Natuurlijk kriebelt het om weer te gaan rijden, dat kan ik zeker niet ontkennen. Maar de vraag blijft altijd overeind waar kan en mag er nog gereden worden? En hebben we een mooi en aantrekkelijk deelnemersveld? En dan met name natuurlijk bij de Supercars. Want dat is eerlijk gezegd wel de klasse waarin ik actief wil blijven. Afgelopen jaar waren we in gesprek met Rolf Volland over het testen van een Audi A1. Een Super1600. Maar eigenlijk wil ik afscheid nemen van de sport met een Supercar. Zoals ik er nu in sta wil ik nog 2 a 3 wedstrijden rijden. Het liefst in Frankrijk met een gehuurde Supercar.”

Coox en Verschueren op het circuit van Spa Francorchamps

“En welke wagen dit dan moet zijn? Daar is op dit moment nog weinig concreet over. We hebben bij diverse rijders en teams prijzen opgevraagd, maar het is moeilijk om concreet te worden als je niet zeker weet of er überhaupt gereden gaat worden. Ik ben er echter wel vrij zeker van dat dit mijn laatste optredens zullen worden. En of dit dan in 2021 plaats gaat vinden, of in 2022 dat kan ik nu nog niet zeggen. Dat zal helemaal liggen aan de ontwikkelingen rondom corona. Wat de toekomst brengt is natuurlijk niet te voorspellen maar mijn zoon Colin heeft het momenteel heel erg naar zijn zin op het circuit in de Fun-cup. Ik moet eerlijk bekennen dat hij langzaamaan sneller wordt dan zijn ouweheer (lach..), dus misschien is dit ook wel een teken om het stokje door te geven en de jeugd aan het stuur te laten. Voor nu hebben we beiden veel plezier op het circuit. Vincent Verschueren, Belgisch Rally piloot, staat ons regelmatig bij met raad en daad. Misschien moet ik maar eens zijn rally-wagen proberen? (lach….).”

Back to top button
error: Content is protected !!