“Europees” gevoel voor Davy van den Branden

Vanochtend berichtten we reeds uitgebreid over de zaterdag van Davy van den Branden vanuit het Franse Lessay. Voor de zondag was het zaak om uit de malaise te blijven en in de resterende reeksen te proberen een goed resultaat te scoren. We spraken zojuist kort met Davy.

Vandaag hadden we elektrische problemen met de DS3, maar ik kon toch nog 2 goede reeksen afwerken. Na vier reeksen stonden we op een achtste plaats algemeen. In dit deelnemersveld, 17 deelnemers, is dat toch een hele mooie prestatie. Met P8 na de reeksen wisten we ons dus te verzekeren van een plekje in de semi finale.”

“In de semi-finale had ik onder natte omstandigheden een geweldige start en ik was als vierde weg. In deze omstandigheden had ik het gevoel dat ik sneller kon waardoor ik besloot om gelijk mijn joker te spelen. Dit pakte compleet verkeerd uit want ik zat 2 ronden vast achter langzamere deelnemers. Hiermee was mijn kans op een plek in de finale verkeken en tikte ik als zesde de finishlijn aan. Toch ben ik content dat we zo goed mee konden.”

Tot slot vroegen we Davy van den Branden ook naar zijn bevindingen van het Franse Rallycross Kampioenschap.

“We zijn geweldig ontvangen in Lessay, wat een sfeer en ambiance!! Het riep een beetje het gevoel bij ons op van een Europese wedstrijd van de goede oude tijd. Heerlijk! We hebben genoten. Eindelijk nog eens een wedstrijd gereden. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!”

Foto’s met dank aan Loic Viel // Pics-Motorsport.com

Back to top button
error: Content is protected !!